Acasă Politic Judecatorul Anisoara Topor a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie

Judecatorul Anisoara Topor a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie

DISTRIBUIȚI

107479 – 31012012 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a judecătorului Anişoara Topor, în stare de arest preventiv, judecător la Judecătoria Focşani, pentru infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă, ambele în formă continuată, şi a fratelui judecătoarei, Aurel Lăduncă, consilier în cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, pentru infracţiunile de complicitate la infracţiunea de luare de mită, complicitate la infracţiunea de dare de mită, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, toate în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii iunie 2010, Anişoara Topor, în calitate de judecător la Judecătoria Focşani, în mod direct şi prin intermediul fratelui său, Lăduncă Aurel, a pretins şi primit de la un denunţător sumele de 80.000 de lei şi 700 de euro pentru a pronunţa o hotărâre judecătorească favorabilă denunţătorului care urmărea să devină proprietarul a 13 hectare de teren în baza unei acţiuni civile în revendicare. După primirea banilor, la data de 5 octombrie 2010, Topor a pronunţat, pe fond, o hotărâre judecătorească prin care a obligat Comisia locală de aplicare a legii fondului funciar de pe lângă Primăria Focşani să elibereze un proces-verbal de punere în posesie şi Comisia judeţeană de aplicare a fondului funciar de pe lângă Prefectura Vrancea să elibereze titlul de proprietate.

De asemenea, în cursul lunilor iulie 2010 şi martie 2011, Topor a pretins şi primit de la denunţător mai multe foloase constând în lucrări de amenajare a casei sale de vacanţă (tâmplărie metalică cu geam termopan, balustrade şi grilaje metalice, renovarea acoperişului) pentru a-i facilita denunţătorului obţinerea unei hotărâri judecătoreşti favorabile şi în calea de atac a recursului. La rândul său, Aurel Lăduncă s-a ocupat de asigurarea foloaselor pretinse de judecător: transmiterea sumelor de bani de la denunţător către judecător şi a primit de la denunţător suma de 3.800 de euro pentru renovarea acoperişului casei de vacanţă.

La data de 9 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a judecătorului Anişoara Topor pe un termen de 29 de zile, măsură care a fost prelungită ulterior. Faţă de Lăduncă, procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe un termen de 30 de zile, măsură care este valanilă şi în prezent.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparţinând Anişoarei Topor.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Galaţi. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.