Acasă Politic Bucuresti: Arestati pentru tamponari intentionate

Bucuresti: Arestati pentru tamponari intentionate

DISTRIBUIȚI

107620 – 05022012 – Brigada de Poliţie Rutieră a fost sesizată de un tânăr de 22 ani că în data de 1 februarie 2012, în timp ce conducea un autoturism pe str. Av. Popa Marin din Bucureşti, dinspre liceul Jean Monnet, ajungând la intersecţia cu str. Radu Beller a oprit la indicatorul cedează trecerea, moment în care conducătorul unui autoturism care circula pe drumul cu prioritate a oprit şi i-a făcut semn să pătrundă în intersecţie, după care l-a tamponat cu intenţie. După aceea, conducătorul autoturismului i-a solicitat tânărului 300 de lei, şantajându-l că dacă va sesiza organele de poliţie îşi va pierde permisul de conducere pentru patru luni şi va trebui să plătească o amendă de 420 de lei.

Deoarece la sediile Birourilor de Accidente Uşoare s-au prezentat mai mulţi conducători auto care reclamau acelaşi mod de operare, la nivelul Brigăzii Rutiere a fost constituită o echipă formată din poliţişti din cadrul Serviciului Accidente Rutiere aflaţi sub îndrumarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care, pe 2 februarie 2012, au realizat un flagrant în urma căruia i-au identificat pe doi bărbaţi judeţul Ialomiţa. În urma cercetărilor s-a stabilit că, împreună cu mai multe persoane, cei doi au comis în Bucureşti mai mute loviri intenţionate ale unor autoturisme care pătrundeau în intersecţie de pe drumuri fără prioritate, având instalate în general indicatoare de reglementare a priorităţii (“Oprire” sau “Cedează trecerea”), după care, sub ameninţarea că vor anunţa producerea accidentului la unităţile de poliţie şi, în consecinţă, respectivilor conducători auto le va fi suspendată exercitarea dreptului de a conduce, le pretindeau şi obţineau de la conducătorii acestor autoturisme sume de bani cuprinse între 200 şi 600 lei (în lei, euro sau lire sterline).

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Brigăzii Rutiere, cu cei în cauză în stare de arest preventiv. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.