Acasă Politic Bucuresti: Avertizare hidrologica pentru judetele de pe Dunare

Bucuresti: Avertizare hidrologica pentru judetele de pe Dunare

DISTRIBUIȚI

108244 – 28022012 – La sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor a avut loc luni şedinţa extraordinară a Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă (C.M.S.U) la care au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor. În cadrul întâlnirii s-a discutat situaţia podurilor de gheaţă de pe fluviul Dunărea.   Ca urmare a variaţiilor de temperatură înregistrate în ultimele zile şi a celor prognozate pentru perioada următoare, şi având în vedere existenţa formaţiunilor de gheaţă pe fluviul Dunărea, s-a constat că pot avea loc fragmentări ale podurilor de gheaţă, desprinderea şi punerea în mişcare a formaţiunilor de gheaţă, precum şi îngrămădirea acestora în sectoarele cu viteze mai mici ale debitelor şi creşterea artificială de niveluri cu efecte locale pe sectorul aval Olteniţa.

 

In consecinţă, s-a stabilit să fie transmisă o avertizare hidrologică către cele 12 prefecturi din zona Dunării: Brăila, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Tulcea.

Totodată, s-a decis ca reprezentanţii Ministerului Transporturilor, instituţia cu atribuţii în acest sens, să informeze CNSU cu privire la măsurile pe care le va întreprinde pentru asigurarea condiţiilor de curgere a formaţiunilor de gheaţă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.