Acasă Politic Bucuresti: Din nou concurs de „Poezie de puşcărie”

Bucuresti: Din nou concurs de „Poezie de puşcărie”

DISTRIBUIȚI

108110 – 22022012 – Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în colaborare cu Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, Societatea Română de Radiodifuziune şi Asociaţia „Euro Culturart” organizează, în prima jumătate a acestui an, o nouă ediţie a concursului naţional „Poezie de puşcărie”. În perioada următoare, concursul va fi popularizat în rândul persoanelor private de libertate, din toate unităţile penitenciare din ţară. Prin acest proiect se urmăreşte implicarea persoanelor private de libertate în activităţi literare şi artistice, cu scopul de a îmbunătăţi imaginea de sine şi de a creşte încrederea în propria persoană.

Concursul va cuprinde secţiuni de poezie şi o secţiune dedicată confecţionării de obiecte artizanale. Dintre acestea va fi ales un trofeu al concursului. Lucrările înscrise în competiţie vor fi evaluate de un juriu format din specialişti de la toate instituţiile implicate în desfăşurarea evenimentului. Juriul va fi coordonat de poetul Dan Mircea Cipariu, preşedinte al Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti – secţiunea poezie şi al Asociaţiei „Euro Culturart” .Festivitatea de premiere va avea loc la Penitenciarul Bucureşti Rahova, ocazie cu care se va organiza şi o expoziţie a lucrărilor participante la secţiunea trofee.

Ediţia anterioară a concursului s-a bucurat de un real succes, anul trecut participând 254 de persoane private de libertate din 36 de unităţi penitenciare, cu un total de 554 creaţii literare şi artistice. Câştigătorii au fost premiaţi cu cărţi şi diplome. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.