Acasă Politic Bucuresti: Melescanu, “undă verde” către şefia SIE

Bucuresti: Melescanu, “undă verde” către şefia SIE

DISTRIBUIȚI

108250 – 28022012 – Senatorul Teodor Melescanu, propus pentru conducerea Serviciului de Informatii Externe, a trecut de audierile din comisiile parlamentare de Aparare si Control al SIE. Lipsa cvorumului nu l-a împiedicat pe Melescanu să îşi prezinte prioritatile pentru noul post. „Prima chestiune pe care au ridicat-o membrii comisiilor – nevoia de mai multa informare in legatura cu activitatea serviciului. I-am asigurat ca in dubla mea calitate, de fost senator si sef al Serviciului, voi tine mai multe seama de informarea privind activitatile sale. Prima prioritate e un bun dialog cu Parlamentul si cresterea controlului civil asupra serviciului, care va fi o chestiune de normalitate. A doua e dezvoltarea colaborarii cu serviciile similare din tarile aliate.

O a treia, o implicare in atragerea de fonduri financiare pentru Romania”, a spus Melescanu la iesirea de la audieri. Intrebat la ce se refera cand vorbeste despre implicarea SIE in atragerea de fonduri, Melescanu a raspuns: „Printre vulnerabilitatile pe care Romania le are, si sigur ca SIE trebuie sa le identifice, sunt si probleme legate de criza economica, verificarea bonitatii, identificarea de surse posibile ar trebui sa fie o prioritatea pentru serviciu”.

El a asigurat ca va continua procesul de modernizare a SIE pe care l-a inceput Mihai Razvan Ungureanu. Melescanu a mai spus ca „SIE nu putea fi lasata fara conducere” din cauza crizei parlamentare.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.