Acasă Politic Bucuresti: Ministerul Culturii da vina pe Primaria Capitalei pentru vandalizarea Halei Matache

Bucuresti: Ministerul Culturii da vina pe Primaria Capitalei pentru vandalizarea Halei Matache

DISTRIBUIȚI

108028 – 20022012 – Monumentul istoric Hala Matache din Bucuresti a fost vandalizat si jefuit, informeaza Ministerul Culturii, acuzand Primaria Capitalei, care ar fi trebuit sa asigure paza pentru acesta.

„Ministrul Culturii si Patrimoniului National, domnul Kelemen Hunor, a luat act cu ingrijorare si revolta de actele de vandalism si furturile sesizate in perimetrul Halei Matache din Bucuresti. Ministrul Culturii cere imperativ Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, personal domnului primar general Sorin Oprescu, precum si Prefecturii Municipiului Bucuresti si institutiilor abilitate sa actioneze urgent si energic pentru stoparea actelor de vandalism, recuperarea furturilor, identificarea si pedepsirea faptasilor”, se arata intr-n comunicat al Ministerului.

„De asemenea, Ministrul Culturii si Patrimoniului National a solicitat Directiei pentru Cultura si Patrimoniu a Municipiului Bucuresti un raport detaliat asupra situatiei de la fata locului. Dupa cum se stie, Hala Matache, monument istoric de clasa B, se afla pe traseul proiectat al noii magistrale rutiere Buzesti-Berzei. Ca urmare a dezbaterii initiate de specialisti si reprezentanti ai societatii civile, proiectul initial de mutare a Halei a fost sistat anul trecut, urmand a se gasi o solutie urbanistica de prezervare a monumentului pe actuala pozitie. Prin urmare, monumentul a fost trecut in conservare, responsabilitatea pentru paza si integritatea acestuia revenind Primariei Generale a Municipiului Bucuresti”, se mai arata in comunicat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.