Acasă Politic Bucuresti: Obiectivele ambitioase ale Cabinetului Ungureanu

Bucuresti: Obiectivele ambitioase ale Cabinetului Ungureanu

DISTRIBUIȚI

107715 – 08022012 –  Programul de guvernare propus de premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu va lua in considerare majorarea „prudenta” a salariilor bugetarilor si pensiilor, daca situtia economica o va permite, va incerca sa atraga sase miliarde de euro din fonduri europene si va deschide circulatia pe 200 de kilometri de autostrada. Pe termen scurt, noul guvern vizeaza mentinerea stabilitatii financiare, impulsionarea investitiilor prin absorbtia fondurilor europene si cresterea calitatii cheltuielilor de investitii, se arata in programul de guvernare.De asemenea, se are in vedere crearea de locuri de munca, in vederea cresterii puterii de cumparare si a capacitatii de rambursare a creditelor bancare, avand in vedere nivelul ridicat al creditelor neperformante din Romania.

Pe de alta parte, Guvernul Ungureanu are in vedere mentinerea atractivitatii Romaniei pentru investitorii straini, mai ales pe fondul reducerii fluxurilor de capital investitional la nivel global, din cauza crizei.

In programul de guvernare se precizeaza si faptul ca Romania isi mentine obiectivul de intrarea intrare in zona euro la 1 ianuarie 2015.

In 2012, se tinteste un produs intern brut de 595 de miliarde de lei, in crestere cu 2,1% fata de anul precedent. PIB -ul ar urma sa se majoreze pana la 717,5 miliarde de lei, pana in 2015. Rata medie a inflatiei anuale ar urma sa coboare, in intervalul 2012 – 2015, de la 3 procente pana la 2,5%, in timp ce cursul de schimb mediu ar trebui sa ajunga de la 4,26 lei/euro, in acest an, la 4,17 lei/euro, in 2015.

Rata somajului este estimata la 4,5 la suta, in 2012, urmand a cobori la 3,9 procente, in 2015, iar castigul salarial mediu net ar trebui sa creasca de la nivelul de 1.540 de lei, in anul in curs, pana la 1.749 de lei, in 2015. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.