Acasă Politic Bucuresti: PDL Bucuresti se opune autostrăzii suspendate a lui Sorin Oprescu

Bucuresti: PDL Bucuresti se opune autostrăzii suspendate a lui Sorin Oprescu

DISTRIBUIȚI

108215 – 27022012 – Preşedintele PDL Sector 5, Ştefan Pirpiliu, a criticat, duminică, proiectul primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, privind autostrada suspendată, venită cu câteva luni înainte de campania electorală, şi costurile pe care le-ar presupune aceasta pentru cetăţenii Capitalei. “Proiectul este o fantezie electorală total nerealizanilă a actualului Primar General al Capitalei. Este o poveste de presă cu care acesta vine după 4 ani de mandat în care nu a făcut mare lucru pentru Bucureşti”, susţine preşedintele PDL Sector 5. Deputatul Ştefan Pirpiliu l-a acuzat pe edilul-şef că a venit acum cu un nou plan al autostrăzii suspendate din raţiuni electorale, dată fiind apropierea alegerilor locale din iunie 2012. Pe lângă faptul că autostrada suspendată este un demers venit înaintea campaniei electorale, deputatul democrat-liberal a criticat şi costurile pe care le-ar presupune aceasta. La suma de 1,6 miliarde de euro, atât cât estimează primarul general că ar costa lucrarea, costul pentru un kilometru este de zece ori mai mare decât pentru o autostradă normală. Aceste sume trebuie cunoscute de către bucureşteni, iar deciziile trebuie luate apoi. „Eu cred că bucureştenii trebuie să înţeleagă magnitudinea unei asemenea decizii şi ce poate însemna ea pentru ei. E o decizie care îl costă pe fiecare bucureştean aproape 800 de euro şi nu poate fi luată peste noapte doar pentru că Sorin Oprescu vrea să fie reales”, a declarat Pirpiliu.

Reprezentantul PDL a punctat şi faptul că există o soluţie mai bună de închidere a inelului median, care ar costa de două ori şi jumătate mai puţin, adică aproximativ 600 de milioane de euro. Varianta cuprinsă în masterplanul Capitalei presupune realizarea străpungerilor Bvd. Nicolae Grigorescu – Şoseaua Oteniţei, Alexandru Anghel – Şoseaua Alexandriei – Strada Braşov şi a supralărgirii străzilor Turnu Măgurele, Luică şi Fabrica de Glucoză. Această variantă, mai ieftină şi mai eficientă, ar face ca bucureştenii care vor să se deplaseze dintr-un cartier în celălalt să poată evita centrul oraşului.

PDL Bucureşti se va opune autostrăzii suspendate a lui Sorin Oprescu, pentru că este o „gogoaşă electorală, practic un SF nerealizabil”. – www.promptmedia.ro 

           

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.