Acasă Politic Bucuresti: Platforma de prezentare a ofertelor de educatie non-formala pentru „Şcoala altfel”

Bucuresti: Platforma de prezentare a ofertelor de educatie non-formala pentru „Şcoala altfel”

DISTRIBUIȚI

107998 – 17022012 – Ministerul Educaţiei, Cercetrării, Tineretului şi Sportului a deschis o platfomă online de înregistrare a ofertelor organizaţiilor non-guvernamentale din domeniul educaţiei şi ale Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), în cadrul Programului „Şcoala altfel”.

Utilizând www.scoalaaltfel.edu.ro, elevii, părinţii şi cadrele didactice pot fi la curent atât cu cu ofertele educaţionale ale ONG-urilor care activează în judeţul lor, cât şi cu cele ale CNE, în aşa fel încât să aibă posibilitatea de a alege o gamă cât mai variată de activităţi non-formale pentru săptămâna „Şcoala altfel”.

Iniţiativa vine ca urmare a întâlnirii dintre secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Oana Badea, cu organizaţiile non-guvernamentale care activează în domeniul educaţiei non-formale şi cu Biroul executiv al Consiliului Naţional al Elevilor, din data de 3 februarie 2012. În cadrul discuţiilor, reprezentanţii organizaţiilor au salutat includerea, în calendarul structurii anului şcolar 2011- 2012, a unei săptămâni de educaţie non-formală. Atât membrii Consiliului Naţional al Elevilor, cât şi reprezentanţii ONG-urilor şi-au manifestat interesul pentru existenţa unei cât mai variate oferte pentru unităţile de învăţământ, care să aducă în programul acestora elementul de educaţie non-formală.

Platforma www.scoalaaltfel.edu.ro adună, până în acest moment, ofertele a peste 100 de organizaţii non-guvernamentale din toată ţara. Nu în ultimul rând, aici se regăsesc propunerile de proiecte ale membrilor Consiliului Naţional al Elevilor. Precizăm că ONG-urile care doresc, se pot înscrie în continuare, până la data de 24 februarie 2012, ora 10.00. Decizia cu privire la demararea şi modul de implementare a proiectelor la nivel local aparţin ONG-urilor şi conducerilor unităţilor de învăţământ. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.