Acasă Politic Bucuresti: Pregatiri pentru inscrierea copiilor din Ilfov in clasa pregatitoare si in...

Bucuresti: Pregatiri pentru inscrierea copiilor din Ilfov in clasa pregatitoare si in clasa I

DISTRIBUIȚI

108246 – 28022012 – Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ilfov, Constantin Proţiuc, a făcut, pe 24 februarie a. c., o statistică de etapă privind pregătirile pentru înscrierea copiilor din judeţ în clasa pregătitoare şi în clasa I, cu adresabilitate specială către părinţi.

Începând cu 19 ianuarie 2012, dată la care a fost publicată Metodologia privind cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I, în fiecare unitate de învăţământ din judeţul Ilfov au avut loc întâlniri de informare cu părinţii copiilor de 6-7 ani, pentru a face toate clarificările necesare. De asemenea, pe site-ul inspectoratului şcolar şi în unităţile de învăţământ au fost postate toate informaţiile necesare pentru ca fiecare părinte să poată beneficia de o informare corectă, completă, promptă.

La nivelul inspectoratului şcolar s-a instituit telefonul verde, până la această dată înregistrându-se un număr de 283 de apeluri, care curg în continuare şi informaţiile utile ajung către fiecare părinte interesat.

S-a realizat recenzarea copiilor de şase-şapte ani, iar pe baza centralizării datelor se prognozează realizarea în judeţul Ilfov a unui număr de 95 clase pregătitoare şi 135 clase I.

            La nivelul judeţului Ilfov sunt organizate 4 centre pentru evaluarea psihosomatică a copiilor, până la această dată fiind evaluaţi în comisiile de specialitate un număr de 481 copii.

            Comisia judeţeană primeşte de la unităţile de învăţământ criteriile specifice de departajare, numărul unităţilor din judeţul Ilfov care impun criterii suplimentare faţă de cele din metodologie fiind foarte mic. Acestea sunt etapele care au fost parcurse, conform metodologiei, cu menţiunea că s-a respectat întru totul calendarul înscrierii în clasa pregătitoare şi în clasa I. În continuare, pentru ca în septembrie 2012, clasa pregătitoare să fie cât mai primitoare, inspectoratul şcolar împreună cu MECTS şi autorităţile publice locale pregătesc dotarea spaţiilor cu un mobilier şcolar adecvat vârstei. De asemenea, s-a stabilit grupul cadrelor didactice care vor preda la clasa pregătitoare, aproximativ 100 de profesori pentru învăţământul primar, aceştia urmând să parcurgă cursurile de formare şi de consiliere, astfel încât procesul de învăţământ la această clasă să se desfăşoare în condiţii de maximă eficienţă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.