Acasă Politic Bucuresti: Premierul desemnat a prezentat Guvernul pentru care cere votul de investitura

Bucuresti: Premierul desemnat a prezentat Guvernul pentru care cere votul de investitura

DISTRIBUIȚI

107706 – 08022012 –  Premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu a prezentat, miercuri, la pranz, lista ministrilor cu care se va prezenta in Parlament pentru votul de investitura. Membrii Guvernului propus de Mihai Razvan Ungureanu: vicepremier – Marko Bela, Administratie si Interne – Gabriel Berca, Finante – Bogdan Dragoi, Economie – Lucian Bode, Externe – Cristian Diaconescu, Transporturi – Alexandru Nazare, Mediu – Laszlo Borbely, Turism – Cristian Petrescu, Aparare – Gabriel Oprea, Cultura – Kelemen Hunor, Justitie – Catalin Predoiu, Comunicatii – Serban Mustea, Munca – Claudia Boghicevici, Educatie – Catalin Baba, Sanatate – Ladislau Ritli, Agricultura – Stelian Fuia, Afaceri Europene – Leonard Orban.

“Este un guvern tanar, sunt oameni cu care am lucrat in diverse relatii institutionale sau directe. Le voi cere decenta, modestie, profesionalism si disponibilitate de dialog. Pornesc cu ganduri foarte realiste, in niciun caz de la principiul ca urmeaza sa fiu schimbat. Daca voi primi votul, nu voi fi un premier care vine in fruntea Guvernului pentru a pleca. In discutiile cu grupurile parlamentare ale coalitiei, am accentuat asupra urmatorului lucru: exista trei responsabilitati majore despre care trebuie sa facem vorbire cand alcatuim un guvern:  responsabilitatea viitorului premier, enorma, am asumat-o si sper sa nu dezamagesc; responsabilitatea fiecarui ministru pentru ce urmeaza sa faca, pentru aplicarea programului de guvernare, pentru consecintele aplicarii programului, pentru greseli; responsabilitatea partidelor in egala masura responsabile pentru modul in care guvernul isi va face treaba. Aceasta din urma este o resposanbilitate care se distribuie in toata coalitia”, a declarat premierul desemnat.

Guvernul Ungureanu va cere, joi, votul Parlamentului. In acest moment, din totalul de 461 de parlamentari, coalitia de guvernare formata din PDL, UDMR, UNPR si minoritati, detine 244 de locuri, iar USL, formata din PSD, PNL si PC, are 212 mandate de senatori si deputati. Cinci parlamentari sunt neafiliati. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.