Acasă Politic Bucuresti: Situatia celor afectati de ninsoare e inca dificila, dar incepe sa...

Bucuresti: Situatia celor afectati de ninsoare e inca dificila, dar incepe sa se imbunatateasca

DISTRIBUIȚI

107948 – 16022012 – Peste 4.600 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor – poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi şi pompieri, acţionează, la nivel naţional, cu 1.350 de mijloace tehnice, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor produse de căderile abundente de zăpadă, potrivit unui comunicat al ministerului. În cursul zilei de ieri, 15 februarie, efectivele Ministerului Administraţiei şi Internelor, în colaborare cu celelalte structuri din Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, au desfăşurat 1.494 de intervenţii de specialitate – cu prioritate, misiuni pentru deblocarea şi degajarea circulaţiei rutiere şi feroviare, transport de alimente şi apă, acordarea de ajutor medical de urgenţă şi transportul persoanelor din localităţile izolate.

 

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. au executat 9 misiuni aeriene în 9 localităţi, din judeţele Călăraşi, Buzău, Bacău, Ialomiţa, Prahova, Vrancea şi Tulcea, pentru transportul a 10 persoane aflate in situaţii medicale dificile. Astăzi sunt pregătite pentru misiuni umanitare 8 elicoptere, de la unităţile din Bucureşti, Iaşi, Târgu-Mureş, Arad, Tulcea, care să intervină pentru salvarea / transportul persoanelor aflate în situaţii medicale dificile, precum şi pentru distribuirea de alimente.

Potrivit situaţiei comunicate la orele 8.30, erau 22 de judeţe afectate de fenomenele meteorologice ( ieri erau 23 de judeţe) şi 38 de drumuri judeţene cu circulaţie îngreunată.

Situaţia privind drumurile judeţene blocate înregistrează o îmbunătăţire, astăzi fiind înregistrate 84 de drumuri judeţene blocate, comparativ cu ieri (orele 15.30), când erau raportate 136 de drumuri judeţene blocate.

În ceea ce priveşte situaţia localităţilor izolate, astăzi, la orele 8.30, erau 142 de localităţi izolate, comparativ cu 169 de astfel de localităţi, potrivit situaţiei comunicate ieri, la orele 15.30.

Restabilirea situaţiei drumurilor şi asigurarea unui trafic rutier şi feroviar în condiţii de normalitate constituie, în perioada imediat următoare, o prioritate.

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, potrivit situaţiei de la orele 8.30, se înregistrau probleme punctuale în 15 localităţi din 5 judeţe, pentru remedierea acestor situaţii intervenind 75 de echipe de specialitate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.