Acasă Politic Bucuresti: USL revine in Parlament pentru o motiune simpla

Bucuresti: USL revine in Parlament pentru o motiune simpla

DISTRIBUIȚI

108064 – 21022012 – USL va depune săptămâna viitoare la Camera Deputaţilor o moţiune simplă pe tema gradului scăzut de absorbţie al fondurilor europene. Potrivit unor surse parlamentare social-democrate, procedura moţiunii simple se vrea a fi un prim pas spre reîntoarcerea deputaţilor USL la lucrări din greva în care au intrat la începutul sesiunii de primăvară. Liderii de grupuri parlamentare ale USL de la Camera Deputaţilor, au decis, marţio dimineaţă, să vină săptămâna viitoare în plenul Camerei cu o moţiune simplă critică la adresa gradului de absorbţie a banilor europeni, au declarat surse parlamentare. Cu redactarea textului moţiunii simple a fost însărcinat social-democratul Viorel Ştefan alături de alţi colegi din PSD.

Chiar dacă documentul va fi mai mult de sorginte social-democrată, moţiunea simplă va beneficia şi de semnăturile deputaţilor liberali.

„Suntem îngrijoraţi că de la începutul anului nu a fost atras niciun euro din banii europeni. Vom cere demisia lui Leonard Orban prin această moţiune simplă pentru că misiunea lui este de a vinde, în culori roz, la Bruxelles nenorocirea din România. Pe problema de procedură bineînţeles că vom fi prezenţi pe dezbatere şi pe votul de la moţiune aşa cum am anunţat de la începutul protestului de altfel”, a confirmat deputatul Viorel Ştefan.

România este codaşă la absorbţia fondurilor europene, susţine şi deputatul PSD Valeriu Zgonea, într-un comunicat. “În fiecare zi, în fiecare lună, în fiecare an din 2007 până în prezent, România a fost codaşă la absorbţia fondurilor europene. Toate cifrele dovedesc că priorităţile pentru Guvernul României au fost cu totul altele. Rata de absorbţie reală, cu alte cuvinte sumele decontate efectiv de Comisia Europeană din suma totală alocată de UE, este de 5,5%. Atât a reuşit România să absoarbă, din anul 2007 până în prezent”, a afirmat acesta în comunicatul citat. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.