Acasă Politic Bucureşti: Baronii locali, în atenţia DNA

Bucureşti: Baronii locali, în atenţia DNA

DISTRIBUIȚI

107709 – 08022012 –  Procurorii DNA şi-au mutat toată artileria grea a luptei anticorupţie pe frontul deschis împotriva aşa-numiţilor „baroni locali” în frunte cu preşedintii de consilii judeţene. Iar cum operatiunea are o miză imensă, mai ales în vederea iminentelor alegeri locale de peste câteva luni, singurul care o putea coordona cu rezultatele scontate nu putea fi nimeni altul decât Daniel Morar. Aşa că, după cum susţine cotidianul Naţional, deşi „maurul” şi-a făcut până acum de nenumărate ori datoria, şefului DNA i-a mai fost prelungit mandatul cu încă şase luni, tocmai pentru a accelera anchetele declanşate împotriva politicienilor cu influenţă atât de mare în teritoriu. Strategia aplicata de acum înainte de DNA va fi cu mult mai dură.

Numărul procurorilor care lucrează la aceste cazuri în care sunt implicaţi majoritatea preşedinţilor de consilii judeţene va fi suplimentat, tocmai pentru a se putea obţine primele condamnări până la declanşarea campaniei electorale. Mai mult, acuzatorii vor cere expres condamnarea la închisoare cu executare şi, concomitent, anchetarea comandanţilor din Ministerul Administraţiei şi Internelor care, până acum, nu au reuşit să-i aducă  pe demnitarii locali în faţa instanţelor pentru a depune mărturie.

Rapiditatea cu care dosarele aflate pe masa de lucru a procurorilor vor ajunge în instanţă este cruciala. Lucru ştiut atât de oamenii lui Daniel Morar, care fac tot posibilul să grăbească mersul anchetelor, cât şi de suspecţi. Care, normal, trag de timp cât pot, conştienţi că daca ajung să candideze din nou şi, mai ales, să obţină noi mandate, laţul condamnării s-ar mai putea lărgi în jurul gulerelor albe. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.