Acasă Politic Responsabilitate sporită a platformelor online. Tot ceea ce este ilegal offline devine...

Responsabilitate sporită a platformelor online. Tot ceea ce este ilegal offline devine ilegal online

Autoritățile relevante vor avea competența de a elimina conținutul ilegal din mediul online

DISTRIBUIȚI

170814 – 15122023 – Guvernul a adoptat un proiect de lege pentru aplicarea Regulamentului DSA (Digital Services Act) privind piața unică pentru servicii digitale, care va intra în vigoare din data de 17 februarie 2024. Din acel moment, tot ceea ce este ilegal offline devine ilegal online. Serviciile digitale includ o categorie largă de servicii care se desfășoară în mediul online (de la pagini de internet la servicii de infrastructură puse la dispoziție pentru funcționarea internetului și a platformelor online).

ANCOM a fost desemnată coordonatorul serviciilor digitale (DSC) în România, responsabilă de toate aspectele legate de aplicarea și asigurarea respectării Regulamentului DSA.

Proiectul de lege urmărește și adoptarea unor măsuri pentru crearea unui regim de colaborare cu celelalte instituții și autorități publice din România, clarificând faptul că autoritățile de supraveghere a pieței pe diverse sectoare ori domenii de activitate, denumite autorități relevante, au competența de a emite ordine de eliminare a conținutului ilegal din mediul online.

De asemenea, proiectul de lege stabilește și sancțiunile pentru nerespectarea obligațiilor ce revin furnizorilor de servicii intermediare, adică persoanei care pune la dispoziție o platformă sau un serviciu pentru ca un conținut să poată fi accesat.

Digital Services Act vizează intermediarii și platformele online (piețele, rețelele sociale, platformele de partajare de conținut, magazinele de aplicații și platformele online de călătorie și cazare). Principalul său obiectiv este prevenirea activitățile ilegale și dăunătoare din mediul online și răspândirea dezinformării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.