Acasă Politic Damasc: Armata siriana trage in populatie la Damasc

Damasc: Armata siriana trage in populatie la Damasc

DISTRIBUIȚI

108024 – 19022012 – Armata siriana a deschis focul asupra miilor de persoane care participau, sambata, la funeraliile a trei manifestanti care au murit vineri in timp ce protestau fata de presedintele Bashar al-Assad.

Cel putin o persoana si-a pierdut viata si mai mult de patru au fost ranite in urma a ceea ce trebuia sa fie un moment de reculegere pentru victimele violentelor din Siria, dar care a degenerat intr-un nou val de proteste, care a culminat cu armata siriana deschizand focul asupra civililor, potrivit BBC.

Demonstratiile de vineri, din cartierul Mezze, din Damasc, au fost organizate pe fondul unei vizite a oficialului chinez Zhai Jun, care a facut apel la dialog in speranta ca Siria va pune capat crizei in care se afla de peste 11 luni. Totodata, delegatul din China, citat de televiziunea siriana de stat, a propus Guvernului de la Damasc un plan care include organizarea unui referendum pentru schimbarea Constitutiei, pas care ar trebui sa fie urmat de alegeri.

La randul lui, presedintele Bashar al-Assad a declarat, dupa intalnirea cu oficialul chinez, ca „situatia cu care se confrunta Siria risca sa imparta tara si sa-i afecteze pozitia geopolitica si istorica din regiune”.

Pe de alta parte, opozitia din Siria i-a indemnat pe oameni sa boicoteze referendumul care ar trebui sa aiba loc pe 26 februarie, motivand ca nu poate fi organizat in conditiile in care violentele continua. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.