Acasă Politic Medicamente din donatii, trimise in judetele Buzau si Vrancea

Medicamente din donatii, trimise in judetele Buzau si Vrancea

DISTRIBUIȚI

107882 – 14022012 – Primul transport cu donaţii de medicamente va ajunge, astăzi, în judeţele Buzău şi Vrancea. La iniţiativa Ministerului Sănătăţii, Compania Antibiotice Iaşi a anunţat că va trimite către aceste zone afectate un camion cu medicamente, din categoriile antibiotice, antialgice, antiinflamatorii, pentru boli cardiovasculare, în valoare de peste 100.000 lei. Donaţia va ajunge la Direcţiile de Sănătate Publică din judeţele Vrancea şi Buzău care, conform evaluărilor realizate, le va distribui unităţilor sanitare în funcţie de necesităţi. Transportul va fi asigurat, gratuit, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministerul Sănătăţii a făcut, duminică, un apel către producătorii de medicamente de a sprijini autorităţile prin donatii de medicamente si produse medicamentoase pentru judetele afectate de ninsori si temperaturi scazute.

Până în prezent, au răspuns solicitării autorităţilor societăţile Terapia Cluj- Napoca, Novartis, Biofarm.

Toţi cei care doresc să se implice în această acţiune pot transmite listele cu medicamentele care urmează a fi donate la Direcţia de Asistenţă Medicală şi Politici Publice de Sănătate din cadrul MS, contact: rel/fax: 021/3072567, 021/3072566.

Gestionarea donaţiilor din partea companiilor, precum şi distribuţia lor se va face de către Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.