Acasă Politic Ministrul Apararii cere autoritatilor locale sa apeleze la ajutorul Armatei

Ministrul Apararii cere autoritatilor locale sa apeleze la ajutorul Armatei

DISTRIBUIȚI

107814 – 12022012 – Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea a efectuat sâmbătă o vizită de lucru, împreună cu prim-ministrul Mihai Răzvan Ungureanu şi cu ministrul Administraţiei şi Internelor Gabriel Berca, în localităţi din judeţele Vrancea şi Buzău, pentru evaluarea situaţiei şi a modului în care forţele de intervenţie acţionează pentru ajutorarea populaţiei.

Ministrul Oprea a declarat, la întâlnirea cu autorităţile locale din cele două judeţe, că armata este pregătită să intervină, la solicitarea autorităţilor publice centrale şi locale din zonele afectate de viscol şi ninsorile abundente, pentru salvarea vieţilor puse în pericol, pentru distribuirea de alimente şi bunuri de strictă necesitate şi pentru deszăpezirea căilor de acces.

“În afara planurilor de cooperare pe care Ministerul Apărării Naţionale le are cu instituţiile statului, cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, cu Ministerul Transporturilor, Armata acţionează acum, aşa cum a făcut-o şi la inundaţii, în urmă doi ani, într-o perioadă excepţională, în care sunt în pericol vieţi omeneşti şi avutul personal. Armata acţionează din solidaritate, este o datorie constituţională să fie alături de popor, la greu, iar militarii acţionează 24 de ore din 24 alături de colegii din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi îşi fac datoria. Acesta este un mod excepţional de solidaritate. Suntem o armată NATO, ne facem datoria cu succes nu numai în teatrele de operaţii, ci şi aici în ţară unde este nevoie de noi”, a declarat ministrul Gabriel Oprea.

Ministrul Apărării Naţionale a cerut, încă o dată, prefecţilor, preşedinţilor Consiliilor judeţene şi primarilor să solicite direct sprijinul comandanţilor de garnizoane sau de unităţi militare. “Unităţile militare nu au nevoie de alte aprobări, de la centru, pentru a acţiona. Ordinul meu este foarte clar şi a fost transmis din timp în toate garnizoanele: Armata va acţiona de urgenţă, ori de câte ori va fi nevoie, pentru salvarea vieţilor oamenilor şi a avutului personal”, a subliniat Oprea. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.