Acasă Politic Munchen: Seful diplomatiei romane la Conferinta de Securitate de la Munchen

Munchen: Seful diplomatiei romane la Conferinta de Securitate de la Munchen

DISTRIBUIȚI

107588 – 03022012 – Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, participă, în perioada 3 – 5 februarie 2012, la cea de-a 48-a ediţie a Conferinţei de Securitate de la München, unul dintre cele mai prestigioase forumuri internaţionale de securitate, care reuneşte lideri şi factori de decizie importanţi în materie de securitate şi apărare.

În cadrul conferinţei vor fi abordate teme de interes major cu privire la securitatea europeană şi globală, precum criza financiară şi implicaţiile la adresa securităţii internaţionale, evoluţiile şi perspectivele dezvoltării regiunii Orientului Mijlociu, problematica energetică şi de mediu, unele dintre temele importante care se vor afla pe agenda Summit-ului NATO de la Chicago.

Pe lista de invitaţi a evenimentului figurează şefi de stat şi de guvern, numeroşi miniştri de externe şi ai apărării din spaţiul euro-atlantic, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Asia, înalţi oficiali din partea organizaţiilor internaţionale, precum şi prestigioşi reprezentanţi ai unor organizaţii non-guvernamentale cu preocupări în domeniul securităţii internaţionale.  

În marja participării la Conferinţa de Securitate de la München, şeful diplomaţiei române va avea o serie de întrevederi cu omologi din ţări aliate şi partenere, precum şi cu oficiali ai UE. În cadrul întrevederilor vor fi abordate teme de interes pentru România, precum, aspecte ale cooperării bilaterale şi teme importante ale agendei europene, inclusiv aderarea României la spaţiul Schengen, dar şi subiecte de securitate în perspectiva Summit-ului NATO de la Chicago. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.