Acasă Politic Strasbourg: „Semnal de alarma timpurie cu privire la derapajele democratice din Europa...

Strasbourg: „Semnal de alarma timpurie cu privire la derapajele democratice din Europa si respectiv, din Ungaria”

DISTRIBUIȚI

107993 – 17022012 – Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a afirmat joi, în cadrul şedinţei plenare de la Strasbourg, că Europa nu mai poate fi acuzată că utilizează duble standarde în politica drepturilor omului, comportându-se în mod diferit cu ţările terţe, după ce Parlamentul European a votat o rezoluţie referitoare la situaţia din Ungaria.

„Am votat o rezoluţie pe care o consider importantă pentru că ea constituie un semnal de alarmă timpurie cu privire la derapajele democratice din Europa şi respectiv, din Ungaria. Cred că actuala criză poate fi soluţionată numai cu printr-o coeziune în jurul valorilor care ne-au unit şi a standardelor democratice: libertatea de exprimare, libertatea presei, libertatea individuală. Regulile constituţionale sunt vitale pentru viitorul Europei”, a arătat europarlamentara liberală, explicându-şi votul dat în favoarea acestui document.

Norica Nicolai a mai argumentat, în cadrul discursului său, că orice abatere de la ordinea constituţională şi democratică, de la tratatele europene şi de la libertăţile individuale trebuie sancţionată şi că Ungaria trebuie să înţeleagă din această Rezoluţie faptul că Parlamentul European rămâne în continuare gardianul acestor valori.

Textul documentului adoptat ieri afirmă că toate statele membre trebuie să respecte pe deplin, în practica lor legislativă şi administrativă, legislaţia UE şi că orice lege, inclusiv legea fundamentală a oricărei ţări care este membră a UE sau candidată la aderare, trebuie să reflecte şi să fie în conformitate cu valorile europene de bază: principiile democratice, statul de drept şi drepturile fundamentale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.