Acasă Politic Bistrita este Capitala Earth Hour 2012

Bistrita este Capitala Earth Hour 2012

DISTRIBUIȚI

108837 – 19032012 – Municipiul Bistriţa a câştigat competiţia organizată de WWF (World Wide Fund for Nature) România şi a devenit „Capitala Earth Hour 2012„, reuşind să strângă o cantitate de aproape trei ori mai mare de pet-uri decât celelalte două oraşe finaliste, Iaşi şi Timişoara, în condiţiile în care numărul locuitorilor nu depăşeşte 80.000 de persoane.

Competiţia desfăşurată vineri, între orele 8,00 – 16,00, a avut în vedere colectarea, într-un singur loc, a cât mai multor pet-uri, bistriţenii reuşind să adune 3.446 de saci plini cu sticle de plastic, care cântăreau aproape 17 tone.

„Ne înclinăm în faţa bistriţenilor, care au dat dovadă de o mobilizare de neimaginat. Felicitări, Bistriţa, Capitala Earth Hour 2012!”, este mesajul WWF România, prin care a fost anunţat câştigătorul concursului, potrivit Administratie.ro.

Firma care a preluat pet-urile colectate de bistriţeni, pentru a fi reciclate, va răsplăti şcolile şi grădiniţele care au adunat cele mai multe sticle de plastic cu premii în valoare totală de 1.000 lei. De asemenea, municipiul Bistriţa va fi promovat ca şi „Capitală Earth Hour 2012” în ziua de 31 martie, dată la care milioane de oameni şi instituţii din întreaga lume vor stinge luminile timp de o oră, în încercarea de a conştientiza populaţia asupra schimbărilor climatice care afectează planeta.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, a precizat, sâmbătă, că ziua de 31 martie va fi marcată în municipiu prin mai multe activităţi, printre care se numără un tur cu bicicleta între orele 20,00 şi 20,30, lansare de baloane cu aer cald şi un concert de muzică folk. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.