Acasă Politic Bucuresti: Doua persoane puse sub acuzare in cazul exploziilor de la Sighet

Bucuresti: Doua persoane puse sub acuzare in cazul exploziilor de la Sighet

DISTRIBUIȚI

108446 – 06032012 – Doua persoane au fost puse sub acuzare pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa in cazul exploziilor de la Sighetu Marmatiei. „In continuarea cercetarilor efectuate in dosarul penal (…) privind accidentul prin explozie care a avut loc la data de 19 februarie 2012, in localitatea Sighetu Marmatiei, procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus inceperea urmaririi penale fata de doua persoane fizice”, se arata intr-un comunicat al Parchetului General. Unul dintre invinuiti in cazul exploziilor din Sighetu Marmatiei este fostul sef de santier care a efectuat constructia de retelei de gaz metan din oras. Cel de-al doilea invinuit este tot un angajat al companiei de gaze, care a avizat constuctia desi nu era realizata conform legii.

 

Mai exact, conducta de gaz trebuia ingropata la o adancime de 90 de centimetri, in conformitate cu prevederile proiectului, or ea se afla doar 66 de centimetri sub pamant. „In sarcina fiecareia dintre cele doua persoane fizice s-a retinut savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa (fata de 14 persoane vatamate), distrugere din culpa cu consecinte deosebit de grave si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Aceste fapte (cele cu privire la nerespectarea proiectului de executie) au creat conditiile favorizante pentru fisurarea conductei de gaz la intersectia a doua strazi (constatata de organele de cercetare penala in data de 19 februarie 2012), situatie in care au existat infiltrari de gaz in subsolul imobilului avariat, infiltrari urmate de producerea celor doua explozii in data de 19 februarie 2012”, se mai arata in comunicat.

Cel putin 21 persoane au fost ranite in urma cu doua saptamani, in doua explozii care au avut loc intr-un club din Sighetu Marmatiei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.