Acasă Politic Bucuresti: Ioan Oltean, în dosarul spăgii de 1,8 miliarde de euro

Bucuresti: Ioan Oltean, în dosarul spăgii de 1,8 miliarde de euro

DISTRIBUIȚI

109007 – 26032012 – Dosarul fostului subsecretar de Stat Ioan Andreica a ţinut ascuns până acum un alt nume important despre care procurorii DNA susţin că ar fi implicat în scandalul de 1,8 milioane de euro: secretarul general al PDL, Ioan Oltean. Numele lui Ioan Oltean apare în referatul procurorilor prin care cereau arestarea lui Andreica. ”Inculpaţilor Sabău Ioan Claudiu şi Istrate Ion le revenea sarcina identificării unui potenţial ofertanţi şi a capacitării numiţilor Andreica Ioan – la data respectivă secretar de Stat, sau a lui Ioan Oltean – deputat”, se arată în referatul procurorilor, citat de România TV. Acesta redă un dialog dintre Sabău şi Lazăr Popescu în care se pune la cale „o strategie” chiar din biroul deputatului  Oltean:

Sabău Ioan: Vă salut cu respect…sunt chiar aici la domnul deputat Oltean, spuneţi-mi un pic pe când să programez Mediaşul.

Lazăr Popescu: Păi cu Mediaşul am renunţat la idee, dacă nu am…mi se pare că s-a şi ţinut licitaţia.

Sabău Ioan: Aoleau! Lazăr Popescu: Păi da, noi trebuie să ne mişcăm rapid, dacă eşti la domnul deputat spune-i că luni seara ne vedem amândoi şi facem o strategie şi dacă ne poate primi marţi ar fi perfect.

Sabău Ioan: Eu luni sunt în Bucureşti.

Procurorii DNA fac cercetări prealabile în ceea ce-l priveşte pe deputatul Ioan Oltean şi implicarea sa în dosarul şpăgii pentru trucarea de licitaţii. Oltean este cercetat separat de restul numelor care apar în dosarul şpăgii. El nu are calitatea de învinuit în acest dosar. Există mai multe interceptări, dar şi implicări indirecte ale deputatului în cazul de corpuţie care îl vizează şi pe fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) Ioan Andreica.

După cum se cunoaste, sâmbătă noaptea, Tribunalul Bucureşti a decis ca fostul secretar de Stat Ioan Andreica, preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu şi alţi patru inculpaţi reţinuţi în dosarul privind deturnarea de fonduri şi corupţie să fie cercetaţi în libertate. Ordonanţele de reţinere au fost emise vineri şi sâmbătă pentru fostul secretar de Stat Ioan Andreica, preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Mihai Rusu, Lazăr Popescu, administrator al mai multor societăţi comerciale, Ioan Claudiu Sabău, Mihai Stănescu, administrator al SC Duo Mat SRL, şi Adrian Palade, fost subordonat al lui Andreica, şi au solicitat instanţei arestarea lor preventivă în dosarul privind deturnarea de fonduri şi corupţie în cazul atribuirii unor contracte de închidere a depozitelor de deşeuri.

Acuzaţiile DNA: Ioan Andreica, fost secretar de Stat în Ministerul Transporturilor si respectiv în Ministerul Dezvoltării, este acuzat de asociere în vederea săvârsirii de infractiuni, trafic de influentă, dare de mită, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată si instigare la spălare de bani în formă continuată.

Liviu Mihai Rusu, presedintele Consiliului Judetean Bistrita Năsăud (CJ Bistrita), este acuzat de luare de mită si folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitătilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

Lazăr Popescu, administrator al mai multor societăti comerciale, este acuzat de asociere în vederea săvârsirii de infractiuni, trafic de influentă în formă continuată, spălare de bani în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată si exercitarea de comert în favoarea si pe seama unor societăti constituite în tară străină, infractiune prevăzută în Legea societătilor comerciale.

Ioan Claudiu Sabău este acuzat de asociere în vederea săvârsirii de infractiuni si
trafic de influentă, în formă continuată,

Mihai Stănescu, administrator al SC DUO MAT SRL, este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual prevăzut în Legea contabilitătii si de două infractiuni de spălare de bani, iar Adrian Palade, fost subordonat al lui Ioan Andreica, de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată si spălare de bani în formă continuată. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.