Acasă Politic Bucureşti: Inspectorii de muncă ilfoveni au dat încă 35 de sancțiuni pentru...

Bucureşti: Inspectorii de muncă ilfoveni au dat încă 35 de sancțiuni pentru nerespectarea obligațiilor privind sănătatea la locul de muncă

DISTRIBUIȚI

108722 – 14032012 – Inspectorii de muncă ilfoveni au dat încă 35 de sancțiuni pentru nerespectarea obligațiilor de a respecta sănătatea și securitatea la locul de muncă. În majoritatea cazurilor, inspectorii au constatat lipsa măsurilor de securitate în exploatarea echipamentelor sub presiune, lipsa autorizaţiei de funcţionare din punctul de vedere al SSM. S-au mai verificat prizele şi legăturile la centura de împământare, găsindu-se nereguli la majoritatea angajatorilor. De asemenea, lipseau măsurile de prevenire a accidentelor prin electrocutare la executarea, exploatarea, întreţinerea şi repararea instalaţiilor şi a echipamentelor electrice, precum şi pentru prevenirea efectelor electricităţii statice şi ale descărcărilor atmosferice.

Angajatorilor li s-a cerut să asigure folosirea instalaţiilor electrice de construcţie adecvate la locurile de muncă unde există pericole de incendiu sau de explozie, și întreţinerea, revizia şi repararea periodică a echipamentelor de muncă.

Totodată, a fost verificat modul în care angajatorii asigură instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătătii în muncă, în special sub formă de informaţii şi instrucţiuni de lucru, specifice locului de muncă şi postului său. Instruirea trebuie să fie adaptată evoluţiei riscurilor sau apariţiei unor noi riscuri şi periodică sau ori de câte ori este necesar, astfel că, angajatorul să fie asigurat că lucrătorul care desfăşoară activitatea în unitatea proprie să primească instrucţiunile adecvate, referitoare la riscurile legate de securitatea şi sănătatea în muncă.

În perioada 22 februarie – 2 martie, ITM Ilfov a verificat 28 de angajatori din județ, în cadrul unei campanii naționale privind modul în care sunt respectate prevederile legale de securitate si sănătate în muncă pentru utilizatorii de echipamente de muncă ce funcţionează cu combustibili gazoşi. Controalele au loc în contextul în care în ultima perioadă au fost mai multe victime în urma unor explozii la instalații cu gaz. Au fost verificate inclusiv şcoli, creșe, grădiniţe, săli de sport, after-school, spitale, hoteluri, restaurante, cluburi, baruri, unităţi ale administraţiei publice și centre comerciale, locuri în care în mod obișnuit există colectivități mari. Campania inţiată la nivel naţional a avut ca scop eliminarea riscurilor profesionale specifice acestor locuri de muncă, precum şi creşterea gradului de conştientizare, atât a angajatorilor cât şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea aplicării şi respectării la locul de muncă a legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătătii în muncă, a precizat Gabriela Albertina Radu, din cadrul Compartimentului de Comunicare și Relații cu Publicul al ITM Ilfov. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.