Acasă Politic Bucureşti: Legea picnicului, doar pe hârtie. Inspectorii de mediu nu vor, iar...

Bucureşti: Legea picnicului, doar pe hârtie. Inspectorii de mediu nu vor, iar poliţiştii locali se tem să dea amenzi

DISTRIBUIȚI

108825 – 19032012 – Chiar dacă preşedintele Traian Băsescu a promulgat vineri Legea picnicului, eveniment destul de mediatizat, sâmbătă şi duminică mulţi dintre români au făcut ceea ce ştiu ei mai bine mai ales atunci când sunt liberi şi vor să se destindă: grătare în aer liber, în parcuri, la marginea pădurilor sau a apelor. Pentru prima oară, oamenii legii au desfăşurat razii în zonele în care se obişnuia până acum să se facă grătare. „Ne-au cerut să ne legitimăm, să prezentăm actele de identitate, fără nicio motivaţie. Mi se părea normal să spună domnule, s-a votat legea grătarelor şi nu mai aveţi voie să faceţi grătar. Nu ne-au spus aşa ceva” a povestit revoltată o femeie care nu are însă nicio scută că nu cunoaşte legea, aceasta fiind certată cu bunul simţ.

Nişte tineri, ieşiţi cu voioşie „la un mic şi o bere” la marginea pădurii din Snagov, au spus, la rându-le, că acum nu are nimeni ce să le facă pentru că „oricum” e campanie electorală şi „toţi ăştia au nevoie de votul nostru”

Inspectorii de mediu se laudă că vor efectua controale care vor viza şi verificarea modului în care oamenii ies la iarbă verde, dar nu spun nimic că astfel de acţiuni le puteau întreprinde şi până acum pentru că aveau legislaţie de aplicat. Oricum, majoritatea inspectorilor spun, cu aer de nevinovăţie, că nu vin la serviciu sâmbăta şi duminica pentru că nu sunt plătiţi pentru aşa ceva. Iar poliţiştii, mai ales cei locali, fricoşi din fire, se mulţumesc să ridice din umeri şi să declare că nu pot aplica legea că nu ştiu pe cine amendează: „Dacă e vreunul de-al nostru, vreun boss din primărie care are pile le Vanghelie”. (n.r. declaraţie dată de un poliţist local de la Sectorul 5 care îşi face veacul mâncând seminţe în Parcul Sebastian acolo unde edilul nu s-a sfiit să taie porcul la câţiva metri de blocurile de locuinţe.)

Un picnic făcut la pădure sau la iarbă verde ar putea să coste de acum înainte mai mult decât face. Asta pentru că, de acum înainte, ieşirile la iarbă verde se vor putea face doar în locuri special amenajate, conform Legii picnicului, votată pe 21 februarie de Camera Deputaţilor şi promulgată vineri de preşedinte. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.