Acasă Politic Bucureşti: Valeriu Stoica şi Marius Locic nu respectă hotărârile judecătoreşti

Bucureşti: Valeriu Stoica şi Marius Locic nu respectă hotărârile judecătoreşti

DISTRIBUIȚI

108684 – 13032012 –  Tribunalul Bucuresti a suspendat autorizatia de construire pentru imobilul din Cotroceni construit de Valeriu Stoica si Marius Locic, dar cu toate acestea, lucrarile continua. Miercuri 14 martie, la orele 12.00, un executor judecatoresc se va prezenta pe santier pentru a comunica oficial constructorului decizia instantei, anunţă Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul”.  Printr-un contract de asociere din noiembrie 2008, Valeriu Stoica, Cristiana Salomie si firma Euro Grup Intertrade SRL (apartinand lui Marius Locic), fiecare detinatorul unui teren de aprox. 400 mp in str. Carol Davila nr. 21A, se asociau cu Marius Locic si cu firma S.C. Locic Imobiliare SRL. Ultimii doi se obligau sa construiasca pe suprafata totala de 1.300 mp un bloc de 7 etaje, apartamentele

si birourile din acesta urmand a fi impartite de cei cinci. Incepand cu decembrie 2008, cei cinci, reprezentati de Marius Locic, incep sa semneze antecontracte de vanzare-cumparare cu persoane fizice, care platesc sume consistente pentru apartamentele care urmau sa fie construite.  

Pe 13 octombrie 2009, primarul Sectorului 5 emite autorizatia de construire nr. 611-D pentru imobil, beneficiari fiind cei cinci asociati. Autorizatia este flagrant ilegala: prevede doua etaje mai mult decat prevede PUZ-ul zonei, prevede ocuparea la sol a 90% din teren fata de 70% cat prevedea PUZ-ul, nu are aviz PSI desi este vecin cu o benzinarie, etc. Marius Locic si SC Locic Imobiliare se obligasera sa construiasca imobilul pana pe 15 iunie 2010. Nu se achita de aceasta obligatie. Mai mult, SC Locic Imobiliare intra in faliment pe 22 octombrie 2010.

Cei 12 semnatari ai antecontractelor de vanzare-cumparare raman in aer. Semneaza pe 16 septembrie 2011 un contract de cesiune cu Marius Locic si SC Locic Imobiliare, prin care preiau de la acestia obligatia de finantare a imobilului. La contractul de cesiune se adauga si firma SC Tosun Group Construct SRL, care preia obligatiile de construire. Contractul de cesiune este insa ilegal intrucat SC Locic Imobiliare nu poate semna acte decat prin executorul judiciar.  

Pe 8 octombrie 2011 Primarul Sectorului 5 semneaza in mod ilegal prelungirea autorizatiei de construire întrucât prelungirea ar fi putut fi facuta doar in primul an dupa emiterea autorizatiei, adica pana pe 13 octombrie 2010. Lucrarile de construire incep in ritm frenetic in octombrie 2011: se lucreaza de la 7.30 dimineata pana la 10 seara, se lucreaza sambetele si duminicile, s-a turnat beton la temperaturi sub 0 grade.

Asociatia Salvati Bucurestiul a solicitat pe 2 decembrie 2011 Tribunalului Bucuresti suspendarea autorizatiei de construire. Dupa numeroase amanari obtinute de avocatii cabinetului Valeriu Stoica, Tribunalul Bucuresti suspenda executarea autorizatiei pe 6 martie 2012.  

Asociatia si vecinii afectati transmit imediat Primariei Municipiului Bucuresti, Inspectoratului de Stat in Constructii si constructorului extras din site-ul Tribunalului Bucuresti cu dispozitia instantei. Cu toate acestea, nici constructorul nu opreste lucrarile nici primaria nici inspectoratul nu trimit reprezentanti pe santier sa dispuna oprirea lucrarilor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.