Acasă Politic Buftea: ISU ”Codrii Vlasiei” i-a bagat in sedinta pe primarii ifoveni

Buftea: ISU ”Codrii Vlasiei” i-a bagat in sedinta pe primarii ifoveni

DISTRIBUIȚI

108350 – 01032012 – La Primăria oraşului Buftea s-a desfăşurat, pe 29 februarie a. c., instructajul anual de pregătire a primarilor, în calitatea acestora de preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă (primari). Instruirea a vizat pregătirea primarilor privind intervenţia în caz de inundaţii și incendii. Li s-a cerut primarilor să bugeteze achiziționarea unor material de intervenție în situaţii de urgenţă, cu prioritate a motopompelor, precum și actualizarea planurilor şi documentelor operative privind intervenţia în situaţii de urgenţă. Pompierii ilfoveni au cerut primarilor să întocmirea şi transmită planul cu resurse materiale, financiare şi umane pentru anii 2012-2013 şi să constituie şi doteze serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.

În privinţa prevenirii şi stingerii incendiilor s-au prelucrat normele de prevenire şi stingere a incendiilor la gospodăriile cetăţeneşti, precum şi măsuri pentru prevenirea arderilor de mirişti, atrăgându-li-se atenția primarilor ca la realizarea noilor construcții aflate în gestiunea primăriilor să obţină şi avizele de securitate la incendiu, așa cum spune legea.

Referitor la riscurile industriale s-a solicitat primarilor să aibă în vedere ca la realizarea planurilor urbanistice, precum şi la acordarea autorizaţiilor de construire pentru obiective industriale sau zone rezidenţiale să se ţină seama de prevederile legislaţiei în vigoare, precum şi de ghidul privind amenajarea teritoriului în contextul Directivei Comunităţii Europene Seveso II. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.