Acasă Politic Mihai Tanasescu, numit vicepresedinte al BEI

Mihai Tanasescu, numit vicepresedinte al BEI

DISTRIBUIȚI

109021 – 26032012 – Fostul ministru al Finantelor Mihai Tanasescu va fi numit vicepresedinte al Bancii Europene pentru Investitii (BEI), pentru un mandat de sase ani, in locul grecului Plutarchos Sakellaris, pozitie pe care Romania o va detine in premiera, potrivit Euractiv.ro. Din pozitia de vicepresedinte al BEI, Mihai Tanasescu, in prezent reprezentantul Romaniei la FMI, va coordona activitatea bancii in Grecia, Cipru, Danemarca, Irlanda, statele ACP (Africa, Caraibe si Pacific) si Africa de Sud. BEI are opt vicepresedinti.

Banca Europeana pentru Investitii este o institutie europeana creata in 1958, prin Tratatul de la Roma. Actionarii BEI sunt cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. In afara finantarii proiectelor din statele UE, BEI activeaza si din Africa, Asia si Rusia, acoperind in total peste 150 de tari.

Institutia este cea mai mare banca internationala nesuverana atat din punct de vedere al finantarilor acordate, cat si al emisiunilor pe pietele de capital. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.