Acasă Politic Petrosani: Peste 3.000 de mineri protesteaza la Petrosani

Petrosani: Peste 3.000 de mineri protesteaza la Petrosani

DISTRIBUIȚI

108526 – 07032012 – Peste 3.000 de mineri au marsaluit pe strazile din Petrosani, joi dimineata, pentru a cere sa li se respecte drepturile. Au fost momente tensionate si ortacii au fost la un pas de a pleca spre Bucuresti.

Minerii de la toate unitatile miniere din Valea Jiului s-au adunat joi in curtea Companiei Nationale a Huilei (CNH) si au scandat lozinci impotriva celor de la Guvern, dar si a conducerii companiei. Oamenii au cantat Imnul Minerilor si au tinut momente de reculegere pentru colegii lor rapusi in mina de conditiile inumane in care muncesc, potrivit Ziare.com.

Momente tensionate, s-au iscat imediat ce ortacii au luat decizia spontan de a marsalui prin Petrosani. Ei s-au incolonat si, flancati de jandarmi au scandat lozinci pe tot parcursul deplasarii. „Nu ne provocati, ca o sa regretati!”, „Va rugam sa ne scuzati, nu producem cat furati”, „Bucuresti, Bucuresti!” sau „Vrem autocare pentru deplasare!”, au fost lozincile cu care minerii au incercat sa forteze si sa plece spre Capitala.

Cu greu, liderii lor au facut fata situatiei si jandarmii si politistii deja cautau solutii pentru a bloca accesul spre Defileul Jiului.

„Nu e momentul sa plecam. Acum 3 lideri de-ai nostri si 3 mineri, plus Constantin Jujan, directorul CNH au plecat la Minister. Sa vedem ce vesti ne aduc ei de acolo. Aveti rabdare!”, i-au potolit liderii de sindicat.

Dupa mai multe minute tensionate, minerii s-au intors la CNH. – www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.