Acasă Politic Premierul olandez: „Suntem impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen”

Premierul olandez: „Suntem impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen”

DISTRIBUIȚI

108352 – 01032012 –Premierul olandez Mark Rutte a declarat in urma unor discutii cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, ca Romania si Bulgaria nu au facut suficiente progrese ca Olanda sa sustina aderarea la spatiul Schengen a acestor tari.

„Suntem impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen. Vrem garantii absolute ca sunt aplicate criteriile Schengen in cele doua state. Avem nevoie de rapoarte pozitive in cadrul MCV, care sa confirme aceasta si ca ambele tari fac tot ceea ce este necesar. Exista progres, dar nu suficient”, a explicat Rutte, citat de Ziare.com.

De cealalta parte, Schulz a reiterat sustinerea deplina a PE privind aderarea celor mai noi membri UE la spatiul Schengen. Acesta a declarat ca Romania si Bulgaria au indeplinit conditiile necesare si nu ar trebui sa le fie impuse noi criterii.

Totodata, presedintele Parlamentului European si-a exprimat, in discutiile pe care le-a avut cu Rutte, si nemultumirea fata de site-ul antiimigratie al formatiunii olandeze de extrema-dreapta PVV. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.