Acasă Politic Bucuresti: Acord de coooperare intre DIICOT si Procuratura Republicii Moldova

Bucuresti: Acord de coooperare intre DIICOT si Procuratura Republicii Moldova

DISTRIBUIȚI

109446 – 11042012 – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Procuratura Generală a Republicii Moldova au încheiat miercuri un acord de cooperare judiciară bilaterală, având drept scop cooperarea directă între autorităţile judiciare semnatare, pentru abordarea comună şi eficientă a luptei împotriva criminalităţii organizate şi terorismului.

        Procurorii DIICOT vizează cooperarea judiciară internaţională în materie penală cu autoritatea judiciară parteneră din Republica Moldova, cu predilecţie în materia combaterii terorismului, traficului de fiinţe umane, traficului de droguri, contrabandei comise în grup organizat şi a celorlalte forme de criminalitate organizată, care se manifestă în ambele state.

Acordul privind cooperarea directă a DIICOT cu Procuratura Generală a Republicii Moldova reprezintă  un instrument suplimentar utilizat în scopul destructurării grupurilor infracţionale organizate transfrontaliere, garantând schimbul constant de date, informaţii operative, precum şi de aspecte vizând legislaţia şi jurisprudenţa relevante în domeniile de interes comun, potrivit unui comunicat al DIICOT. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.