Acasă Politic Bucuresti: Adrian Nastase catre Emil Boc: “Sunteti candidatul PDL la alegerile prezidentiale....

Bucuresti: Adrian Nastase catre Emil Boc: “Sunteti candidatul PDL la alegerile prezidentiale. Nu va faceti alt program”

DISTRIBUIȚI

109260 – 04042012 – Potrivit unei cutume existente in Romania, presedintele unei formatiuni politice va fi, automat, si candidatul partidului respectiv la cea mai inalta functie din stat, scrie fostul premer Adrian Nastase pe blogul personal.

Nastase afirma ca vrea sa-l previna pe Emil Boc in legatura cu anumite aspecte importante privind destinul politic viitor al acestuia.

„Intr-o motivare privind desfasurarea campaniei electorale prezidentiale din 2004, judecatorii Ionut Matei si Ioana Bogdan (fosta consiliera a procurorului sef DNA, Daniel Morar) au constatat existenta unei cutume despre care, probabil, nu sunteti informat. Citez din motivarea respectiva: ‘Curtea retine in primul rand ca nu doar in Romania, ci si in alte tari cu traditie democratica exista cutuma desemnarii ca si candidat al unei formatiuni politice la cea mai inalta functie electiva din stat a presedintelui acesteia'”, scrie Adrian Nastase, adresandu-I-se lui Emil Boc.

Nastase adauga ca aceasta constatare a celor doi judecatori viza apararea sa, in dosarul „Trofeul Calitatii”. Astfel, liderul social-democrat arata ca „Trofelul Calitatii” fusese demarat in iarna 2003-2004, in timp ce candidatura sa la prezidentiale a fost decisa in august 2004.

Acesta continua, precizand ca presedintele PDL va fi candidatul democrat-liberarilor la Presedintie, in 2014, iar Emil Boc nu ar trebui sa-si faca „alt program”, deoarece si in cazul sau, judecatorii au considerat, pe baza „cutumei”, ca prin simplul fapt ca era presedinte al PSD insemna automat ca era si candidat la alegerile prezidentiale.

„In aceste conditii, imi fac o datorie de constiinta in a va avertiza de existenta acestei ‘cutume’, in baza careia sunteti, fie ca vreti, fie ca nu vreti, candidatul PDL la alegerile prezidentiale din 2014 si va sugerez sa nu va faceti alt program, cum ar fi participarea la alegerile locale pentru Primaria din Cluj-Napoca, in iunie, acest an”, mai scrie Adrian Nastase. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.