Acasă Politic Bucuresti: Copiii romani din nou in atentia baronesei Emma Nicholson

Bucuresti: Copiii romani din nou in atentia baronesei Emma Nicholson

DISTRIBUIȚI

109289 – 05042012 – Secretarul general al Guvernului, Attila Dézsi, a avut miercuri, la Palatul Victoria, o întâlnire cu baroana Emma Nicholson, co-preşedinte al Grupului la Nivel Înalt pentru Copiii României şi Înalt Reprezentant pentru Protecţia şi Îngrijirea Copilului.

Secretarul general al Guvernului a salutat implicarea şi susţinerea acordată Guvernului de Baroana Emma Nicholson în ceea ce priveşte promovarea drepturilor copilului. “Apreciez eforturile dumneavoastră susţinute şi faptul că sunteţi un ambasador neobosit al protejării drepturilor copilului”, a afirmat secretarul general al Guvernului.

La rândul său, Baroana Emma Nicholson a subliniat eforturile Guvernului în scopul susţinerii politicii de dezinstituţionalizare a copiilor, precum şi rezultatele benefice ale implementării acestei politici. “Mă bucur să constat faptul că tot mai mulţi copii instituţionalizaţi au fost reintegraţi în familia naturală sau extinsă ori sunt sprijiniţi să se integreze social, crescând în case de tip familial sau centre maternale şi urmând cursurile şcolare alături de ceilalţi copii”, a menţionat Baroana Emma Nicholson.

Secretarul general al Guvernului şi înaltul oficial european au convenit că este necesară revitalizarea activităţii Grupului la Nivel Înalt pentru Copiii Românie, într-o formulă mai flexibilă, cu cel mult nouă membri, care să elaboreze şi să coordoneze Strategia pe termen mediu şi lung în domeniul protecţiei drepturilor copilului.

Documentul strategic va avea în vedere continuarea politicii de dezinstituţionalizare, prin înlocuirea măsurii de protecţie de tip rezidenţial cu una de tip familial, în scopul dezvoltării armonioase şi al integrării sociale a copiilor. De asemenea, documentul va include măsuri de prevenire a traficului de persoane, îndeosebi a copiilor şi tinerilor cu vârstă de până la 18 ani, precum şi introducerea în legislaţia română a unor standarde comune de performanţă aplicabile organizaţiilor nonguvernamentale implicate în programele de promovare a drepturilor copilului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.