Acasă Politic Bucuresti: Ion Iliescu vrea guvern provizoriu daca motiunea de cenzura trece

Bucuresti: Ion Iliescu vrea guvern provizoriu daca motiunea de cenzura trece

DISTRIBUIȚI

109677 – 23042012 – Asumarea guvernării de către USL trebuie să se facă după alegeri şi, dacă moţiunea de cenzură va trece, ar trebui instalat un guvern provizoriu care să organizeze alegeri anticipate, a declarat duminică seara preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

El a afirmat că „nu se aventurează” să facă pronosticuri pentru viitor. „Dar asumarea guvernării de către USL trebuie sa se facă în condiţiile unor alegeri care să dea o altă componenţă a Parlamentului, altminteri actuala structură parlamentară, dacă îşi asumă această chestiune, situaţia devine cam aventuroasă. În cazul succesului unei moţiuni de cenzură şi al răsturnării actualului Guvern, ar trebui să se procedeze la instalarea unui guvern de tranziţie care să pregătească alegerile anticipate care să dea o guvernare solidă”, a afirmat fostul preşedinte la Antena 3.

Ion Iliescu consideră că actualul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, „dincolo de calităţile intelectuale incontestabile”, nu are platforma politică necesară pentru a-şi asuma răspunderea. Preşedintele de onoare al PSD a adăugat că premierul trebuie să dea explicaţii în faţa Parlamentului în legătură cu cele trei puncte ale moţiunii de cenzură, „puncte bine fundamentate” şi a arătat că, în loc să se rezume la ceea ce ar însemna un guvern de tranziţie, „se angajează la măsuri periculoase”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.