Acasă Politic Bucuresti: Muzeu in statia de metrou Politehnica

Bucuresti: Muzeu in statia de metrou Politehnica

DISTRIBUIȚI

109603 – 19042012 – Bucurestenii care tranziteaza zilnic statia de metrou Politehnica habar nu au ca sub picioarele lor se afla o adevarata comoara paleontologica: fosile ale unor vietuitoare care au trait in urma cu milioane de ani.

Autoritatile intentioneaza sa exploateze cat mai repede comoara din punct de vedere turistic si educational. Statia Politehnica, unica in Europa, va deveni in acest an statie-muzeu, potrivit Realitatea Tv.

Expertii sustin ca placile folosite la constructia statiei, aduse din Muntii Apuseni, au format in trecut albia unui ocean preistoric. Acest lucru nu era stiut de constructori in 1983, cand statia a fost finisata.

Mertrorex intentioneaza acum sa doteze statia cu plasme, vitrine cu exponate tridimensionale si panouri interactive, si sa o transforme intr-un muzeu de cinci minute.

„Toata lucrarea se va putea realiza in cateva saptamani, in mai putin de-o luna. Ramane acum sa ne coordonam cu sponsorii nostri si credem noi ca pana la sfarsitul anului s-avem pus in valoare acest obiectiv”, a declarat directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste. – www.promptrmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.