Acasă Politic Bucuresti: Premierul il ataca pe liderul opozitiei

Bucuresti: Premierul il ataca pe liderul opozitiei

DISTRIBUIȚI

109245 – 04042012 – Premierul Mihai Razvan Ungureanu a răspuns cu critici dure la adresa liderului opozitiei, Victor Ponta, în replică la suspiciunile acestuia din urmă legate de adevăratii beneficiari ai recentelor privatizări făcute de Guvernul României, una dintre acestea fiind CupruMin.Cu prilejul interviului acordat marti seara Realitatea TV, Mihai Răzvan Ungureanu a simtit nevoia să-l atace pe Ponta, subliniind: ”Nu admit din partea nimanui o exprimare de acest gen. Premierul Mihai Razvan Ungureanu este in primul rand cel care apara interesele nationale si doar interesele nationale”, afirmând în acelasi timp că Victor Ponta liderului dăvedeste lipsă de responsabilitate.„Este doar lipsa de responsabilitate, în acelasi timp si ipocrizie.

 A arunca anatema suspiciunii asupra cuiva pe seama neîntelegerii politicilor economice si directiilor spre care merge statul român, mai ales când esti presedintele unui partid mare, denotă o intentie construită gresit”, a spus Ungureanu.

„Mă astept de la un om care se apropie de 40 de ani (…), cu atât mai mult cu cât este si tată si cetătean, să judece cum se cuvine si să se ferească de asemenea neîndemânări”, a comentat premierul acuzele lansate recent de Victor Ponta la adresa sa.

Ungureanu a respins afirmatia moderatorului emisiunii cum ca ar fi nervos si iritat din cauza declaratiilor liderului PSD. „Starea mea este pozitiva, nu sunt iritat, ar insemna sa nu cred ca domnia sa se poate corecta. Sunt pur si simplu surprins sa descopar asa ceva in retorica unui om tanar”, a incheiat Ungureanu subiectul „Ponta”.

„Impresia mea este ca tot ceea ce s-a spus pana acum vine din partea unor oameni care, fie si economisti, nu cunosc in detaliu istoria acestei intreprinderi, asa a pornit, ca o intreprindere socialista, si nici felul in care a ajuns obiectul privatizarii”, a comentat mai intai Ungureanu, reaminind ca la CupruMin exista o „tehnologie sovietica” si ca toate guvernele si-au dat seama ca aceasta mina nu doar consuma bani, dar nici nu poate fi facuta rentabila decat prin „injectie de tehnologie”.

Premierul a reamintit ca fostul ministru al Economiei din Guvernul Tariceanu, Varujan, a incercat de doua ori sa privatizeze CupruMin, dar a esuat.

„Scosese CupruMin la vanzare la 18 milioane. Amandoua tentativele au picat in an de boom economic, din cauza unor conditii preliminare in oferta de vanzare pe care nimeni nu vroia sa le accepte. In an de greutate economica, e scoasa la vanzare cu 57 de milioane si se vinde imediat cu 200 de milioane, plus alte obligatii de mediu”, a precizat Ungureanu.

„In momentul in care s-a cumparat cu tot cu obligatii de mediu, am stiut ca reprezinta primul succes economic al acestor ani de aparent autism economic”, a mai punctat Ungureanu.

Premierul a tras si concluzia in acest caz: „Nu aveti impresia ca se poate privatiza, se poate face initiativa economic, fara sa iei comision? Eu cred ca se poate si aceasta este dovada”.

„Este politica de dreapta, pentru ca nu accepti ca din banul fiecarui cetatean sa platesti un faliment pe care nu vrei sa il recunosti. Trebuie scapat de ceea ce este cangrenat in economie. A spune ca vinzi tara, e ca si cum i-ai cere sa sufere si sa faca un sacrificiu din generatie in generatie”, a mai spus el.

In plus, premierul a atras atentia ca licenta de exploatare dureaza pana in 2019, asa ca „nu pleaca nimeni cu zacamantul acasa”.

„Daca din 800 de milioane de tone incepi sa exploatezi si nu faci decat 2 milioane pe an, in cat tip dispare? Noi nu vom apuca sfarsitul lor”, a mai spus premierul.

Premierul Ungureanu a spus ca privatizarile pe care le face Guvernul sau nu sunt nicidecum misterioase, doar ca publicul nu se uita la listarile pe bursa ca sa vada ca privatizarea Transelectrica, de exemplu, a fost un succes extraordinar, generat de stabilitatea oferita de Guvernul Boc si credibilitatea actualului cabinet.

El a reamintit ca, mai nou, Victor Ponta si-a luat „consilieri de seama”, Daniel Daianu si Liviu Voinea, cu care ar trebui sa se consulte din cand in cand.

„Domnul Ponta are in preajma domniei sale doi fosti prim-ministri. Nu costa nimic sa iei un sfat bun, daca tot ne pregatim, macar sa citim un pic”, l-a ironizat el pe preconizatul viitor premier Victor Ponta.

Intrebat de moderator ce sfat i-ar da acestuia, premierul a replicat: „Inapoi la scoala! Inapoi la scoala, ca sa nu mai facem greseli, pentru ca nu este bine ca oameni tineri care sa amestece Holocaust, ‘nu ne vindem tara!’. Sunt greseli de exprimare care pot sa ascunda fracturi ale cunoasterii. Din ignoranta pot sa iasa monstri! Am incredere ca domnul Ponta poate sa creasca rectiliniu, continuu si fara probleme”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.