Acasă Politic București: Și să vrea și nu pot

București: Și să vrea și nu pot

DISTRIBUIȚI

109375 – 09042012 – Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă, susține că până ca alegerile din noiembrie Constituția nu poate fi modificată, așa cum ar dori președintele Traian Băsescu. ”Orice subiect pe tema modificării Constituţiei în acest mandat parlamentar este făcut numai cu scop politicianist, nu are nici cea mai mică şansa de reuşită, chiar dacă preşedintele Traian Băsescu şi-ar da demisia începând de mâine. Din păcate pentru preşedinte, din fericire pentru ţara, şi-a epuizat potenţialul de a comunica cu ţara”, a declarat Toni Greblă pentru RRA.

În opinia senatorului social-democrat modificarea constituţiei trebuie dezbătută foarte bine în campania electorală parlamentară din acest an, iar modificarea legii fundamentale a statului român ar trebui să fie o prioritate a noilor aleşi în mandatul 2012-2016.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis vineri o scrisoare liderilor opoziţiei în care îşi exprimă disponibilitatea de a demisiona în cazul în care aceştia vor accepta revizuirea Constituţiei aşa cum ea a fost cerută prin referendumul din noiembrie 2009, dar şi propunerea sa de reducere a mandatului şefului statului la 4 ani, astfel încât alegerile legislative să se desfăşoare anul acesta simultan cu alegerile prezidenţiale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.