Acasă Politic Paris: Hollande si Sarkozy merg in turul doi, dar Marie Le Pen...

Paris: Hollande si Sarkozy merg in turul doi, dar Marie Le Pen decide castigatorul

DISTRIBUIȚI

109673 – 23042012 – Francois Hollande si Nicolas Sarkozy vor merge mai departe in turul doi de scrutin pentru presedintia Frantei. Au votat peste 80% dintre francezi, iar 28-30% dintre acestia au votat cu Hollande, in timp ce 25-26% l-au ales pe Sarkozy, presedintele in exercitiu.

Presa franceza comenteaza, luni dimineata, ca marele castigator al alegerilor nu este Francois Hollande, care conducea in sondajele de opinie, ci Marine Le Pen, candidata iesita pe locul trei, care a adunat 18,2 la suta din sufragii, ceea ce inseamna ca va decide castigatorul turului doi.

Cea care a triumfat duminica seara a fost extrema-dreapta. „Batalia Frantei nu face decat sa inceapa” si „nimic nu va mai fi niciodata ca inainte”, a subliniat Marine Le Pen, apreciind ca a facut „sistemul sa tremure”.

Scorul sau este cel mai mare inregistrat vreodata de familia sa politica intr-un scrutin prezidential si i-ar putea permite sa influenteze mai mult turul al doilea si politica in urmatorii ani. Ea nu a reusit insa sa repete reusita tatalui sau, Jean-Marie Le Pen, care a intrat in turul al doilea in 2002. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.