Acasă Politic Bruxelles: Parlamentul European amana descarcarea de gestiune pentru trei agentii la cererea...

Bruxelles: Parlamentul European amana descarcarea de gestiune pentru trei agentii la cererea Monicai Macovei

DISTRIBUIȚI

110087 – 10052012 – Rapoartele Monicai Macovei au fost votate. Parlamentul European sprijina gestionarea corecta a conflictelor de interese si amana descarcarea de gestiune pentru trei Agentii europene

Propunerile europarlamentarului Monica Macovei de amanare a descarcarii de gestiune pentru 2010 pentru trei din cele 24 de agentii europene – Agenţia Europeană de Mediu (EEA), Agentia Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) si Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) – au fost votate joi de plenul Parlamentului European.

“Transparenta si buna gestionare a conflictelor de interese au devenit vitale pentru guvernare si pentru cetateni. Conflictele de interese trebuie sa devina un criteriu important in procedura de descarcare de gestiune pentru toate institutiile europene. Daca nu sunt gestionate eficient, conflictele de interese pot sa distorsioneze alocarea fondurilor publice si a resurselor umane, sa iroseasca banii publici si sa scada increderea cetatenilor”, a declarat Monica Macovei, raportor al PE pentru descarcarea de gestiune pentru anul financiar 2010 a 24 de Agentii europene si a şaptr intreprinderi comune (Joint Undertakings).

Monica Macovei a cerut totodata Consiliului, Comisiei Europene si statelor membre sa-si revizuiasca modul in care numesc membrii Consiliilor de administratie ale agentiilor descentralizate si directorii agentiilor.

„Vrem sa ajutam de fapt agentiile si cred ca aceasta amanare vine in intampinarea nevoilor acestor agentii, le sprijinim sa puna in aplicare politici adecvate in ceea ce priveste conflictele de interese si achizitiile publice. Amanarea descarcarii de gestiune nu este un atac la adresa agentiilor, ci o decizie care duce inclusiv la cresterea increderii cetatenilor in aceste institutii”, a declarat Monica Macovei.

Decizia privind descarcarea de gestiune pentru cele trei Agentii europene va fi luata in toamna. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.