Acasă Politic Bucuresti: DNA il acuza pe Nastase ca a vorbit cu Grajdan in...

Bucuresti: DNA il acuza pe Nastase ca a vorbit cu Grajdan in ziua retragerii ISC din proces

DISTRIBUIȚI

110562 – 30052012 – La Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a desfasurat miercuri un nou termen al recursului inaintat de Adrian Nastase in procesul „Trofeul Calitatii„. Procurorul DNA l-a bulversat pe fostul premier intrebandu-l in instanta daca a vorbit la telefon cu Constantin Balaban Grajdan in zorii zilei in care Inspectoratul de Stat pentru Constructii (ISC) s-a retras din proces. Sedinta de judecata a fost presarata cu mai multe momente tensionate, generate de declaratiile facute de Adrian Nastase in fata magistratilor. Punctul culminant a fost atins insa in momentul in care procurorul l-a intrebat pe fostul premier daca s-a intalnit in ultimul timp cu Constantin Balaban Grajdan, demis recent de la sefia ISC dupa ce a retras institutia din proces infirmand existenta prejudiciului

de peste un milion de euro.

Adrian Nastase a declarat ca s-a mai intalnit cu Grajdan, dar numai la sediul PSD, unde a discutat strict chestiuni legate de partid.

Procurorul DNA a continuat, intrebandu-l pe Nastase daca este adevarat ca a discutat la telefon cu Grajdan, la orele 5.00 dimineata, in zorii zilei de marti, cu putin timp inainte de precedenta sedinta de judecata in acest proces.

Adrian Nastase s-a blocat, iar avocatii sai s-au ridicat revoltati, spunand ca s-a intrecut orice limita cu interceptarile telefonice si cerand instantei sa nu permita aceasta intrebare, ceea ce s-a si intamplat, Nastase nemaidand niciun raspuns.

Cu toate acestea, procurorul DNA a depus la dosar lista convorbirilor telefonice ale lui Grajdan din ziua de 22 mai, care confirma ca acesta ar fi vorbit cu Nastase.

Dupa acest episod neplacut pentru clientul sau, unul dintre avocatii lui Adrian Nastase a iesit in fata jurnalistilor pentru a le explica intentia procurorului de a devia atentia de la argumentele prezentate de fostul premier in instanta.

Dupa 3 ani si 4 luni de la trimiterea sa in judecata, in luna ianuarie, Adrian Nastase a fost condamnat de instanta de fond la 2 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul „Trofeul Calitatii”.

Miercuri, la cel de-al saselea termen al recursului declarat de Adrian Nastase, au fost audiati toti inculpatii, inclusiv fostul premier. Declaratiile acestuia au fost de mai multe ori intrerupte de catre magistrati, in conditiile in care reluau argumente prezentate si in fata instantei de fond. Lui Adrian Nastase i s-a cerut sa aduca argumente noi sau sa lase procesul sa se desfasoare.

In ultima saptamana, scena politica romaneasca a fost zguduita de scandalul generat de retragerea din proces a Inspectoratului de Stat in Constructii de catre noul sef, proaspat numit de Victor Ponta.

La presiunea opiniei publice, Constantin Adrian Balaban Grajdan a fost demis de premier, iar ISC a revenit in proces.

In plus, procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe numele lui Grajdan, acuzandu-l de favorizarea infractorului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.