Acasă Politic Bucuresti: Documentatiile standard pentru domeniul transport au fost aprobate

Bucuresti: Documentatiile standard pentru domeniul transport au fost aprobate

DISTRIBUIȚI

109885 – 03052012 – Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Cristina Trăilă, şi Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Alexandru Nazare au semnat Ordinul comun privind aprobarea modelelor de documentaţii standardizate aferente procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie de lucrări publice pentru proiectele de „proiectare şi execuţie de lucrări de infrastructură rutieră – construcţie de autostrăzi”, „proiectare şi execuţie de lucrări de infrastructură rutieră – construcţie de drumuri naţionale”,  „execuţie de lucrări de infrastructură rutieră – construcţie de autostrăzi”.

            Acest ordin este rezultatul a doi ani de muncă în cadrul Grupului de lucru pe Transport, coordonat de specialiştii ANRMAP, din care au făcut parte reprezentanti ai mediului de afaceri, constructori, autorităti publice, organizatii neguvernamentale.

Necesitatea standardizării documentaţiei aferente procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie publică, este un angajament asumat în cadrul discuţiilor cu Comisia Europeană şi a venit ca urmare a nevoii de fluidizare şi perfecţionare a sistemului achiziţiilor publice, pentru îmbunătăţirea gradului de absorbţie a fondurilor comunitare alocate României, precum şi pentru prevenirea apariţiei erorilor în procesul de atribuire a contractelor de achiziţii publice.

De la momentul publicării acestui ordin în Monitorul Oficial, documentatiile standard vor fi obligatorii tuturor beneficiarilor Programului Operaţional Sectorial Transport. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.