Acasă Politic Bucuresti: Eliminarea vizelor, prioritate pe agenda bilaterala romano-canadiana

Bucuresti: Eliminarea vizelor, prioritate pe agenda bilaterala romano-canadiana

DISTRIBUIȚI

110383 – 23052012Preşedintele Senatului, Vasile Blaga a avut marţi o întrevedere cu delegaţia canadiană condusă de către Andrew Scheer, preşedintele Camerei Comunelor, care întreprinde o vizită oficială în România la invitaţia Camerei Deputaţilor. La întrevedere au participat domnii senatori Georgică Severin şi Raymond Luca, membri ai Comisiei pentru politică externă ai Senatului.  Principalul subiect de discuţie, care reprezintă o prioritate pe agenda bilaterală, a fost soluţionarea problemei vizelor pentru cetăţenii români. Partea română a arătat că eliminarea necesităţii vizelor pentru toate statele membre UE este o temă care preocupă autorităţile române şi instituţiile europene în egală măsură. În perspectiva semnării Acordului CETA,

rezolvarea problemei vizelor va genera rezultate reale în dezvoltarea schimburilor comerciale.

Partea canadiană a fost de acord că problema vizelor pentru cetăţenii români trebuie soluţionată, arătând că este important să se găsească un echilibru între menţinerea unui control şi libera circulaţie a cetăţenilor.

Cu prilejul întrevederii, a fost subliniat stadiul foarte bun al relaţiilor româno-canadiene la nivel politic, în cadrul forurilor internaţionale, în cadrul NATO, precum şi perspectivele dezvoltării acestor relaţii.

Partea română a reafirmat interesul ţării noastre pentru continuarea cooperării în plan economic şi a încurajat prezenţa investitorilor canadieni în România, ţară cu o economie stabilă.

A fost, de asemenea, menţionat rolul pe care comunitatea românească din Canada, bine integrată în societate, îl are în dezvoltarea relaţiilor bilaterale. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.