Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Marga: “Prim-ministrul a dat instructiuni pentru deblocarea angajarilor in mai...

Bucuresti: Ministrul Marga: “Prim-ministrul a dat instructiuni pentru deblocarea angajarilor in mai multe ministere”

DISTRIBUIȚI

110208 – 16052012 – Ministrul de Externe, Andrei Marga, a anunţat că premierul Victor Ponta a decis ca la Ministerul Afacerilor Externe şi la alte ministere, să se facă o deblocare a angajărilor, respectându-se însă anvelopa bugetară a costurilor cu personalul convenită cu FMI. „Prim-ministrul a dat instrucţiuni, nu numai la Externe, ci şi la alte ministere, să aibă loc o deblocare în sensul că se pot face angajări. Şi noi vom face. Dincoace de acea regulă cu 1 la 7. Dacă ne uităm bine în negocierile cu FMI care sunt mereu invocate, acolo este o limită pusă la anvelopa financiară a posturilor, nu la efectivul de posturi. Şi atunci în aceeaşi anvelopă financiară poţi să te mişti”, a afirmat ministrul Marga, răspunzând întrebărilor la finalul reuniunii consilierilor economici.

 

Întrebat câte posturi vor fi scoase la concurs în MAE, el a arătat că încă nu s-a făcut o evaluare, dar prioritate trebuie acordată celor din misiunile diplomatice.

„Încă nu am făcut o evaluare, dar pot spune că vom redeschide rapid concursurile pentru posturi şi cu deosebire în afară. De pildă, avem situaţii în care e o singură persoană într-o misiune de reprezentare a României, ori o singură persoană nu poate face faţă, mai ales acolo unde sunt şi relaţii economice”, a afirmat Marga.

Anterior, în discursul susţinut în faţa consilierilor economici din misiunile externe ale României, Marga arătase că nu e normal ca, în urma tăierilor de personal efectuate în ultimii ani în MAE din cauza austerităţii, aceştia să fie folosiţi pentru chestiuni de gospodărire ale ambasadelor, la fel cum nu e normal ca în reprezentanţele diplomatice să fie un singur angajat, care să fie şi administrator sau portar. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.