Acasă Politic Bucuresti: Neutralitatea Internetului, in dezbatere publica la Bucuresti

Bucuresti: Neutralitatea Internetului, in dezbatere publica la Bucuresti

DISTRIBUIȚI

110454 – 25052012- Principiul neutralitatii Internetului este un subiect de dezbatere tot mai intensa la nivel european si mondial. Acest principiu, conform caruia retelele de acces la Internet ar trebui sa trateze in mod egal, fara discriminare, tot continutul, toate site-urile, platformele si aplicatiile disponibile, se confrunta cu o serie de contraargumente legate de necesitatea de a administra traficul pentru a asigura eficacitatea si sustenabilitatea retelelor.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si Asociatia pentru Tehnologie si Internet (ApTI) si-au propus sa discute cu toti cei interesati provocarile si problemele ridicate de subiectul neutralitatii retelelor si vor organiza o dezbatere publica cu tema „Neutralitatea retelelor si sustenabilitatea Internetului”(Net Neutrality and the Quest for Sustainable Internet), in data de 5 iunie 2012, la hotelul Ath?n?e Palace Hilton din Bucuresti.

Dezbaterea publica organizata de ANCOM http://www.promptmedia.ro/ANCOM si ApTI, care va aduce laolalta factori de decizie, reglementatori, reprezentanti de nivel inalt ai companiilor de comunicatii, asociatii ale consumatorilor si organizatii care protejeaza drepturile civile din Romania si din strainatate va incerca sa faca o radiografie a situatiei dezbaterii subiectului neutralitatii retelelor in Europa si sa o duca mai departe, in directia consensului, cu scopul final de a identifica cele mai adecvate metode prin care se poate atinge dezideratul comun de asigurare a unui Internet liber, accesibil si sustenabil. Accentul va fi pus pe diversitatea de opinii si schimbul de pareri pe subiecte cum ar fi drepturile consumatorilor sau reglementari si practici de gestionare a traficului, urmarind in cele din urma identificarea rolului pe care ar trebui sa-l joace fiecare dintre actorii implicati – autoritati de reglementare, furnizori de servicii de comunicatii electronice, furnizori de continut si utilizatori finali.

Agenda evenimentului, precum si formularul de inregistrare pentru participare, sunt disponibile pe pagina de Internet a ANCOM. Participarea este gratuita.

Ultimul raport de date statistice publicat de ANCOM arata ca in Romania accesul la Internet este in continua crestere, numarul conexiunilor de acces in banda larga furnizate la puncte fixe ajungand la finalul lui 2011 la 3,26 milioane, iar numarul conexiunilor active de acces la internet in banda larga la puncte mobile la 4,23 milioane. –www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.