Acasă Politic Bucuresti: Prioritatea noului ministru al Justitiei este obtinerea votului pe Codul de...

Bucuresti: Prioritatea noului ministru al Justitiei este obtinerea votului pe Codul de procedura civila

DISTRIBUIȚI

109997– 08052012 – Fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, i-a predat marti mandatul inlocuitorului sau, Titus Corlatean.

„Am gasit un sistem juridicar in plina valtoare a bataliei politice. Am incercat sa extrag acest sistem din mijlocul bataliilor politice, sa introduc o nota de calm si echilibru, sa consolidez independenta magistratilor si sa-i pun in situatia de a asigura la randul lor echilibrul in societate”, a spus Predoiu in timpul ceremoniei.

„Cred ca Ministerul Justitiei este precum punctul in care se sprijina limbile ceasornicului. Aparent nu are nicio importanta, dar daca acest punct este dislocat, limbile ceasornicului cad, si cred ca asta ar aduce perturbare in sistemul judiciar”, a precizat Predoiu.

Titus Corlatean, noul ministru, a declarat ca respectarea obiectivelor fixate in programul de guvernare este esentiala, iar prioritara este obtinerea votului pe Codul de procedura civila. 

„Chiar daca este o perioada scurta, obiectivele fixate prin programul de guvernare sunt esentiale, iar atingerea acestora prespune un efort si continuitate in primul rand. La capitolul Justitie obiectivele din programul de guvernare au fost prezentate in comisiile de specialitate”, a declarat noul ministru al Justitiei, Titus Corlatean.

„Ca o prioritate pe termen foarte scurt astazi, la Camera Deputatilor, sper sa avem un vot pozitiv pentru votul final la Codul de procedura civila. Ieri am facut un apel catre colegii deputati pentru adoptarea in termen foarte scurt a acestui cod, pentru a ne permite punerea in aplicare corecta si pentru a ne putea pregati pentru data de 1 septembrie, asa cum a fost aprobata de Parlament”, a adaugat Corlatean. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.