Acasă Politic Bucuresti: Raed Arafat: “Ca medic iti faci treaba, oricat e de prost...

Bucuresti: Raed Arafat: “Ca medic iti faci treaba, oricat e de prost salariul. Aici nu este de jucat”

DISTRIBUIȚI

110485 – 27052012 – Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat critica dur sistemul de despagubire a pacientilor care sunt victimele greselilor facute de medici.

Arafat sustine ca in ciuda faptului ca se strang, anual, sume foarte mari din asigurarile de malpraxis platite de medici, sunt foarte rare cazurile cand acesti bani ajung la victimele culpelor medicale.

„La noi, medicii se asigura pe malpraxis, dar nu mai vedem efectul asigurarii lor pe malpraxis. Daca luati, pe plan national, medicii, vedeti ca sunt sume imense. Si asistentii se asigura acum, nu numai medicii. Problema care se pune este ca la momentul recunoasterii unei malpraxis trebuie sa se intample ceva si anume despagubirea pacientului si aici se rupe filmul. Toti platim malpraxis, dar nimeni nu e despagubit”, a spus Raed Arafat.

De asemenea, subsecretarul de stat a atras atentia ca salariul mic nu trebuie sa fie folosit ca scuza pentru culpa medicala.

„Am punctul de vedere personal, indiferent cat e salariul, cand te ocupi de viata unor oameni. Ca e 1.000 de euro sau 1 euro, iti faci treaba, oricat e de prost salariul. Aici nu este de jucat”, a conchis Arafat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.