Acasă Politic Italia: Romania, locul 3 pe naţiuni la Olimpiada de limba latină

Italia: Romania, locul 3 pe naţiuni la Olimpiada de limba latină

DISTRIBUIȚI

110181 – 15052012 – În perioada 10 – 13 mai 2012, la Arpino (Italia), s-a desfăşurat a XXXII-a ediţie a Olimpiadei de limba latină, Certamen Ciceronianum Arpinas, competiţie internaţională care a reunit 291 de concurenţi din 17 ţări europene unde se studiază limba latină în şcoală. La ediţia din acest an, în spiritul unei bune tradiţii, rezultatele elevilor noştri au plasat România pe locul al treilea pe naţiuni, după Italia şi Germania, confirmând astfel calitatea învăţământului românesc clasicist.

De asemenea, Anca Rujan de la Colegiul Naţional ,,Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, pregătită de profesoara Florentina Neculau, a obţinut premiul 3 în concursul individual.

Echipa României a fost alcătuită din patru elevi: Anca Rujan (Colegiul Naţional ,,Gheorghe Vrânceanu” din Bacău), Maria Sgârcitu (Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Bucureşti), Cătălina Ungureanu (Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Moineşti, jud. Bacău) şi Cristi-Georgian Cucu (Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.