Acasă Politic Revolta in CCIR impotriva reformei falimentare a presedintelui Vlasov

Revolta in CCIR impotriva reformei falimentare a presedintelui Vlasov

DISTRIBUIȚI

110448 – 25052012– Mai muți președinți ai camerelor de comert ale României din teritoriu sunt revoltați și declară deschis lupta împotriva „reformei” prin care președintele CCIR, Mihail Mihailovici Vlasov, vrea să falimenteze Sistemul Cameral, adică „punerea pe butuci” a Camerei Naţionale. Președintele Camerei de Comerți și Industrie a României, Mihail Mihailovici Vlasov, este acuzat că a devalizat organizația, folosind fondurile acesteia în scopuri private. Acuzațiile sunt formulate explicit de președintele Camerei de Comerț Argeș, Ion Brănescu, care susține că membrii camerei au votat încă din 2008 un buget la dispoziţia Biroului de Conducere al Camerei Naţionale (care avea atunci un scop bine definit), care ulterior a fost trecut la dispoziţia şi în folosul preşedintelui Camerei Naţionale sumele ridicându-se la aproximativ 135.000 de euro.

Acesta mai susține că în 2009, respectivul fond a ajuns la 1.500.000 de euro, în 2010 – 900.000 de euro, iar în 2011 – 2.850.000 de euro, în total aproape 5,4 milioane de euro. Banii au fost ridicați din casierie şi din bancă „cu referate care făceau referire la aprobarea fondului de către Adunarea Generală.”

Deși președintele CCIR a avut la dispoziție asemenea sume, exerciţiul financiar al Camerei Naţionale pe anul 2011 înregistrează o pierdere 5 milioane de euro. În aceste condiții, Mihail Vlasov a cerut Adunării generale ca fondul aflat la dispoziția sa pentru anul 2012 să fie de 11 milioane lei (aproximativ 2,6 milioane euro).

Președintele Camerei de Comerț Argeș este revoltat și de faptul că președintele CCIR nu dă socoteală în niciun fel de modul în care sunt cheltuite aceste sume în faţa forurilor de conducere – Adunarea Generală, Colegiul de Conducere, Biroul de Conducere, fiind exonerat de orice răspundere.

Neregulile au fost semnalate în repetate rânduri, iar un grup de preşedinţi de Camere Judeţene au sesizat aceste nereguli flagrante care afectează funcţionarea Camerei Naţionale şi a întregului Sistem Cameral şi s-au opus la descărcarea de gestiune pentru anul 2011 şi aprobarea bugetului pentru anul 2012.

Făcând o sumară analiză a „fondului Vlasov” pentru anul 2011, acesta a fost de 2,8milioane de euro, adică aproximativ 10.000 de euro pentru fiecare zi lucrătoare, însemnând 33% din veniturile totale ale Camerei Naţionale pentru anul 2011. Această sumă reprezintă de dublul fondului brut de salariu al tuturor angajaţilor Camerei Naţionale. La aceste sume trebuie adăugate veniturile din indemnizaţia de preşedinte al CCIR, din indemnizaţia de şedinţă la Biroul de Conducere, din indemnizaţia de participare la Colegiul de Conducere etc. Toate acestea însumate, adăugate la fondul preşedintelui, ajung aproape de un sfert de milion de euro lunar (pentru anul 2011.)

Pentru comparație, Ion Brănescu amintește că veniturile unor președinți de țară nu ating nici pe departe sumele încasate de Vlasov. Astfel, preşedintele Franţei are un venit de aprox. 14.000 euro/lună, cancelarul german Angela Merkel are un venit lunar de 17.000 euro, preşedintele României are un venit lunar de 5.700 lei (aprox. 1.300 euro), adică 7,7% din venitul pentru o zi al dlui Vlasov.

Mai mult, în condițiile în care foarte multe firme românești au greutăți financiare, Mihail Vlasov a cumpărat automobile exclusiviste – Rolls-Royce, Range Rover, Mercedes.

Brănescu cere și celorlalți președinți de camera județene care sunt nemulțumiți de activitatea și atitudinea lui Vlasov să iasă din pasivitate și să își exprime deschis punctual de vedere. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.