Acasă Politic Bucuresti: Am decis să nu merg la Bruxelles pentru a proteja ceea...

Bucuresti: Am decis să nu merg la Bruxelles pentru a proteja ceea ce am construit in 8 ani: buna reputatie a Romaniei –

DISTRIBUIȚI

 111365 – 28062012 – Presedintele Traian Basescu a explicat motivul pentru care a decis sa nu plece la Bruxelles, la Consiliul European, aratand ca este pentru prima data de cand este presedintele Romaniei ca a fost ”impiedicat” sa-si exercite atributiile constitutionale, fara a arata in mod explicit catre o persoana sau o institutie responsabila de o asemenea situatie. Presedintele a tinut sa precizece ca nu se plange de acest lucru, ci doar ca este o realitate.

Traian Basescu a tinut sa sublinieze in cei 8 ani de cand reprezinta Romania ca presedinte, prin actiunile sale, a reusit sa creeze o buna reputatie tarii, ceea ce a dus la crearea de aliante avantajoase.

In aceeasi tonalitate, presedintele a spus ca prezenta, in acelasi timp a presedintelui si premierului Romaniei ar fi pus sub semnul intrebarii aceasta buna reputatie.

Traian Basescu l-a acuzat pe premierul Ponta ca isi aroga prerogativele presedintelui.

In plus, a explicat ca prezenta sa la Consiliul European era ceruta de subtilitatile agendei care trebuie discutata, chiar daca aceste lucruri nu apar explicit prezentate si nici nu vor aparea in concluziile reuniunii, insa toate temele care vor fi abordate tin de cedarea de suveranitate.

Traian Basescu a subliniat ca prezenta Romaniei la Bruxelles este legitima, insa modul in care este reprezentata nu este legitim, dar nu va depune plangere penala impotriva premierului pentru acest lucru. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.