Acasă Politic Bucuresti: Amanare in procesul Dan Voiculescu – ICA

Bucuresti: Amanare in procesul Dan Voiculescu – ICA

DISTRIBUIȚI

110892 – 12062012 – Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat, marti, judecarea dosarului in care senatorul Dan Voiculescu este acuzat de spalare de bani in legatura cu privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Tot marti, instanta suprema a stabilit ca termen intermediar data de 19 iunie, cand urmeaza sa se pronunte asupra exceptiilor invocate de avocati. De asemenea, instanta a stabilit ca termenul pentru judecarea pe fond a dosarului sa fie 22 iunie.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata, in 2008, pe fostul lider al PC, Dan Voiculescu, alaturi de fostul ministru al telecomunicatiilor, Sorin Pantis, si alte 11 persoane, pentru privatizarea frauduloasa a ICA. DNA a considerat ca privatizarea frauduloasa a ICA s-ar fi facut in folosul lui Dan Voiculescu si s-a realizat prin subevaluarea bunurilor Institutului cu 7.796.198 de euro.

Potrivit DNA, Dan Voiculescu, presedintele fondator al Partidului Conservator, actionar majoritar al societatii „Grupul Industrial Voiculescu si Compania” (GRIVCO) SA Bucuresti, este acuzat de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.